Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ξεχωριστή συζήτηση γα το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης

Μετά από σχετική πρόταση του Σταύρου Καλαφάτη

Την πρόταση, να συζητηθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης σε ειδική συνεδρίαση, κατέθεσε, πριν από λίγο (Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017) στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης –πρόταση που έγινε δεκτή.

«Το ΓΠΣ είναι ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ρυθμίζει τη ζωή της πόλης για τις επόμενες δεκαετίες. Γι αυτό οι “Εντάξει” πιστεύουν ότι πρέπει να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κι όχι να περάσει “στα ψιλά”», τόνισε.

Ζήτησε «να αποτελέσει αντικείμενο ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, να αναλύσουν το σχέδιο οι μελετητές, να τοποθετηθούν ο δήμαρχος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, οι επικεφαλής των παρατάξεων, οι δημοτικοί σύμβουλοι, να συζητήσουν, ώστε να ακούσει και ο κόσμος της Θεσσαλονίκης το σχεδιασμό που θα επηρεάσει τη ζωή του τα επόμενα 25 χρόνια».

Μετά την αναβολή του θέματος, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε: «Η διοίκηση δέχτηκε το αυτονόητο, να συζητηθεί, δηλαδή, σε ειδική συνεδρίαση, ο σχεδιασμός που θα επηρεάσει τη ζωή του πολίτη της Θεσσαλονίκης τα επόμενα 25 χρόνια, έτσι ώστε να ακούσουν όλοι τις προτάσεις όλων των πλευρών. Η τεχνητή ένταση την οποία δημιούργησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ ήδη είχε δηλώσει ότι δέχεται κι αυτός την αναβολή, οδηγεί –ως συνήθως- στο πουθενά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η Ελλάδα έχει ανακτήσει την αξιοπιστία που είχε απωλέσει
Επισκέφθηκε το λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή η χορήγηση βίζας με διαδικασία express για επισκέπτες από Τουρκία
Μητσοτάκης από Λέσβο: Η Ελλάδα έχει ανακτήσει την αξιοπιστία που είχε απωλέσει