Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πώς πέρασε ένα δημιουργικό μαθητικό καλοκαίρι!

Γιορτή λήξης για τη δημιουργική απασχόληση μαθητών στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Αυτή τη στιγμή, στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου πραγματοποιείται η γιορτή λήξης του προγράμματος «Δημιουργική απασχόληση μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων για εργαζόμενες μητέρες – Καλοκαίρι 2017». Η γιορτή αποτελεί το επισφράγισμα της δίμηνης δουλειάς παιδιών και εκπαιδευτικών, καθώς σε αυτήν παρουσιάζονται, μέσω μουσικοθεατρικών δρώμενων και εικαστικών εκθέσεων, οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν.

Στο πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε για 18η συνεχή χρονιά από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, συμμετείχαν περισσότεροι από 1080 μαθητές και μαθήτριες σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης που απασχολήθηκαν σε έξι κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και στο κέντρο για ΑΜΕΑ στο Εργαστήριο Ειδ. Επαγγελματικής Κατάρτισης. Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με ποικίλες δράσεις διαφόρων φορέων καθώς και δραστηριότητες εθελοντών εκπαιδευτικών.

Η γιορτή είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό της πόλης και θα διαρκέσει μέχρι τις οχτώ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

•          18:00 Έναρξη - Χαιρετισμοί

•          4ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Τα παιδιά του 4ου θα γίνουν για λίγο «Ο Θύμιος και η παρέα του» και αφού χορτάσουμε από γέλιο θα σας παρουσιάσουμε τις μουσικές του Νιόνιου... και όχι μόνο! Δε θα φάτε, δε θα πιείτε, αλλά σίγουρα θα φύγετε χορτασμένοι από γέλιο.

•          13ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

«Η ζωή μέσα στο βυθό». Όταν οι πειρατές συναντούν τις γοργόνες κάτω από το βυθό και ταράζουν τα νερά με τις μουσικές τους νότες.

•          55ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

«Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι». Θα παρουσιαστούν μουσικοχορευτικές παραστάσεις  και χορευτικές επιδείξεις από τους μαθητές του καλοκαιρινού σχολείου.

•          66ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

«Αποχαιρετισμός στο ελληνικό καλοκαίρι». Οι μικροί μαθητές θα μας παρουσιάσουν ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο - την “Πινεζοβροχή” -  και αθλητικές επιδείξεις.

·        92ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

«Ταξίδι στην Ελλάδα». Δύο εργαζόμενες κοπέλες προσπαθούν να επιλέξουν σε ποιο νησί της Ελλάδας θα πάνε διακοπές. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, προσπαθούν να επιλέξουν έναν προορισμό ανάμεσα σε Κέρκυρα, Κρήτη, Σαντορίνη και Σάμο. Κάθε νησί “διαφημίζεται” από τους εκπροσώπους της με τραγούδι, χορό, ποιηματάκια ή μαντινάδες!

·        1ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας

«Μουσικό Θαλασσινό Τοπίο». Μια μουσικοκινητική παράσταση με καλοκαιρινά τραγούδια, χορό και δράσεις με τη συμβολή χειροποίητων κρουστών και εικαστικών αντικειμένων.

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Στο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν οι ζωγραφιές, κατασκευές και αντικείμενα των μαθητών, που  δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης. 

ΦΟΡΕΑΣ

Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Αθλητισμού Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης

Διοργάνωση:

Δήμος Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Αθλητισμού

Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης

Δείτε περισσότερα εδώ

* Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες αναγνώστη του Typosthes.gr. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ