Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οι έκτακτες πτήσεις για τους εγκλωβισμένους μαθητές στην Κρήτη

Πώς θα επιστρέψουν στα σπίτια τους οι 2.500 μαθητές που εγκλωβίστηκαν από την απεργία της ΠΝΟ

Με έκτακτες πτήσεις, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειές τους, επιστρέφουν στην Αθήνα οι χιλιάδες μαθητές-εκδρομείς που εγκλωβίστηκαν στην Κρήτη, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Υπολογίζεται ότι στην Κρήτη βρίσκονται περισσότεροι από 2.500 μαθητές της Γ' Λυκείου οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια και τα σχολεία τους.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, η μεταφορά γίνεται με διαδοχικές πτήσεις των τριών ελληνικών αεροπορικών Aegean, Αstra και Sky Express από το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν.Καζαντζάκης» και το αεροδρόμιο Χανίων «Ι.Δασκαλογιάννης».

Η Aegean δρομολογεί αεροσκάφη Α321 και θα μετακινήσει περί τα 1.000 άτομα.

Οι δύο πρώτες πτήσεις της εταιρείας ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι με δύο αεροσκάφη συνολικής επιβατικής χωρητικότητας 400 ατόμων από το αεροδρόμιο των Χανίων για Αθήνα, και θα συνεχιστούν.

Η ASTRA θα μετακινήσει περί τα 450 άτομα με αεροσκάφη της τύπου Α 112, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι να μετακινηθούν οι μαθητές.

Επίσης, η Sky Express θα δρομολογήσει αεροσκάφη ATR 400 και θα μετακινήσει περί τα 150 άτομα.

Η πρώτη πτήση της εταιρείας έγινε στις 10:00 από το Ηράκλειο προς Αθήνα και θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις πτήσεις τις εξής ώρες: 13:00, 14:10, 16:00, 21:20.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

eurojackpot
Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα

Ήρθε και στην χώρα μας για να κάνει τα όνειρα μας πραγματικότητα! Το Eurojackpot με τα τεράστια έπαθλα ξεκίνησε και στην Ελλάδα,...

Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα