Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Η ΔΕΘ των ρεκόρ «μαγνητίζει» τους επισκέπτες

Τι μπορείτε να κάνετε στην Έκθεση σήμερα ...

Πόλος έλξης για δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες αποτελεί η 81η ΔΕΘ, η μεγαλύτερη ΔΕΘ της τελευταίας πενταετίας, στην οποία η επισκεψιμότητα συνεχίζει να κυμαίνεται σε σταθερά υψηλότερα επίπεδα, σε σχέση με την περσινή διοργάνωση. Όλα τα θεματικά αφιερώματα της έκθεσης προσελκύουν το ενδιαφέρον του κόσμου, ο οποίος εμπιστεύεται ξανά την ΔΕΘ, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας. 

Η επιτυχία των Music Events Live συνεχίζεται, καθώς ο Στέλιος Ρόκκος με τη Μαλού κατέκλυσαν χθες τον χώρο μπροστά από τη σκηνή του Τόξου της ΧΑΝΘ. Απόψε στις 21:30 έρχονται για να κάνουν ρεκόρ και να ξεσηκώσουν με τις μελωδίες τους οι Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης.

Στις 18:00 θα προβληθεί στον υπαίθριο χώρο Α11 η ταινία District Zero, παραγωγής της Ευρωπαικής Επιτροπής και της Oxfam, η οποία αφηγείται τις ιστορίες διαφόρων προσφύγων, οι οποίοι ζουν στο στρατόπεδο Al-Zaatari στην Ιορδανία.

Στις 19:00, στην υπαίθρια σκηνή μπροστά από το κτίριο διοίκησης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι», του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, την οποία ανεβάζει το θέατρο «Ρετρό».

Την ίδια στιγμή, μυστήριο πλανάται πάνω από την 81η ΔΕΘ, καθώς σήμερα ξεκινά το Φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης Mysticon². Το περίπτερο 8 της ΔΕΘ περιμένει τους επισκέπτες της έκθεσης για ένα εναλλακτικό Φεστιβάλ αναδεικνύοντας μια άλλη πτυχή της πόλης με Escape Games και διαδραστικά παιχνίδια απόδρασης, κυνήγι θησαυρού, ξεναγήσεις μυστηρίου, επιτραπέζια παιχνίδια αστυνομικού περιεχομένου, έκθεση κόμικς κα.

Εκπλήξεις κρύβονται και στο φαντασμαγορικό πάρκο, «Οι μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» στο περίπτερο 1, όπου οι λάτρεις των παραμυθιών «επιβιβάζονται» στο «Εξπρές των Ονείρων», γνωστό επίσης και ως «Τρένο που πάει παντού», και με συνεπιβάτες τον δαιμόνιο δημοσιογράφο Πίκο Απίκο, την Πουπού την αλεπού και άλλους, βιώνουν μια καταιγιστική διαδρομή σε χώρες άγνωστες και ζούγκλες μακρινές.

Το Φεστιβάλ Τέχνης - Επιστήμης - Τεχνολογίας στο περίπτερο 17 οδηγεί τους επισκέπτες του, μικρούς και μεγάλους, στα μονοπάτια του eGaming, αλλά τους φέρνει και σε επαφή με τρία εντυπωσιακά projects, το Amanda, το Enter the Game και το AURA - Advanced Urban Responsive Art. Το Φεστιβάλ είναι ένα νέο project της ΔΕΘ-Helexpo, με το οποίο ο εθνικός εκθεσιακός φορέας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Artecitya. Οραματιζόμενοι την Πόλη του Αύριο (2014-2018)» (με την υποστήριξη του προγράμματος “Δημιουργική Ευρώπη” της ΕΕ). 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ
Ερώτηση της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και υποβολή προτάσεων για την αποκατάσταση των...
Θεσσαλονίκη: «Σε κίνδυνο Κορώνεια και Βόλβη» - Ερώτηση Μυλόπουλου στην ΠΚΜ