Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χιλή - Ουρουγουάη (Προημ.): Η δίψα "συγκρούεται" με την εμπειρία

Η ανάλυση του αγώνα Χιλή - Ουρουγουάη

To Typosthes.gr σε συνεργασία με το Betarades.gr σας παρουσιάζουν την ανάλυση του αγώνα Χιλή - Οουρουγουάη.

Προημιτελικός. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί κατευθείαν η διαδικασία των πέναλτι (δεν υπάρχει παράταση).

136. ΧΙΛΗ - ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (02:30)

* Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στη φάση των ομίλων του περασμένου Κόπα Αμέρικα, μένοντας στο ισόπαλο 1-1.

Γήπεδο:

"Estadio Nacional Julio Martínez Prádanos"

Διαιτητής: Sandro Ricci (Βραζιλία)

Προϊστορία 10ετίας (ανεξαρτήτως έδρας, επίσημα και φιλικά): 2-4-2

Καιρός: 16οC, Αίθριος

Τηλεοπτική μετάδοση: ΣΚΑΪ

ΧΙΛΗ: Η αναμέτρηση της οικοδέσποινας Χιλής με την πολυνίκη του θεσμού Ουρουγουάη ανοίγει την αυλαία των "νοκ-άουτ" αγώνων στη φετινή έκδοση του Κόπα Αμέρικα. Οι Χιλιανοί απέδειξαν στη φάση των ομίλων ότι είναι πιο έτοιμοι από ποτέ για να διεκδικήσουν το πρώτο Κόπα Αμέρικα της ιστορίας τους, έχοντας φυσικά και το ατού της φοβερής στήριξης του κοινού τους.

Η παρέα του Αλέξις Σάντσες και του Αρτούρο Βιδάλ επικράτησε με 2-0 του Ισημερινού και με 5-0 της Βολιβίας, ενώ έμεινε στο ισόπαλο 3-3 απέναντι στο Μεξικό. Η μοναδική αμφιβολία του Χόρχε Σαμπάολι για το αρχικό σχήμα φαίνεται να είναι η επιστροφή ή μη του Μένα στο αρχικό σχήμα αντί του Μποσεζούρ.

Προηγούμενο ματς: Το Σάββατο πέτυχε την εμφατική νίκη επί της Βολιβίας με 5-0. Δύο γκολ από τον Αράνγκις (3' και 66'), από ένα σκόραραν οι Σάντσες (37') και Μεδέλ (79'), το 5-0 έγινε με αυτογκόλ των Βολιβιανών στο 86'.

Στατιστικό για στοίχημα: Έχει σκοράρει από δύο γκολ και πάνω και στα τρία παιχνίδια της στη φάση των ομίλων.

Απουσίες (0): Θα παραταχθεί πλήρης.

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Μπράβο - Ίσλα, Μεδέλ, Χάρα, Μένα - Αράνγκις, Μαρσέλο Ντίας, Βιδάλ - Βαλντίβια, Βάργκας, Σάντσες.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Αν και δεν έθελξε με την απόδοσή της στη φάση των ομίλων, η Ουρουγουάη κατάφερε τελικά να πετύχει το στόχο της και να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά, ως 3η του 2ου ομίλου. Στην πρεμιέρα πέτυχε την "πύρρειο" νίκη επί της Τζαμάικας (1-0), για να ακολουθήσουν η ήττα από την Αργεντινή (1-0) και η ισοπαλία απέναντι στην Παραγουάη (1-1). Η "σελέστε" έρχεται στο σημερινό ματς με μία εκπληκτική παράδοση: πρώτον δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε ματς προημιτελικών σε Κόπα Αμέρικα και δεύτερο έχει αποκλείσει στις δύο προηγούμενες εκδόσεις του θεσμού την εκάστοτε οικοδέσποινα στα προημιτελικά: το 2007 τη Βενεζουέλα και το 2011 την Αργεντινή.

Εξέτισε την ποινή του και επανέρχεται απευθείας στο αρχικό σχήμα ο αρχηγός Ντιέγο Γοδίν, ενώ ο Φουτσίλε θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Άλβαρο Περέιρα στο αριστερό άκρο της άμυνας. "Η Χιλή διαθέτει μία εξαιρετική ομάδα, επιτίθεται μαζικά, όμως εμείς έχουμε τον τρόπο να την περιορίσουμε", τόνισε με νόημα ο αμυντικός Σεμπάστιαν Κόατες, ο οποίος θα ξεκινήσει από τον πάγκο ελέω της επιστροφής Γοδίν.

Προηγούμενο ματς: Το Σάββατο έμεινε στο ισόπαλο 1-1 απέναντι στην Παραγουάη. Προηγήθηκε στο 29' με τον Χιμένες και ισοφαρίστηκε στο 44'.

Στατιστικό για το Πάμε Στοίχημα: 3/3 Under 2,5 στη φάση των ομίλων.

Απουσίες (1): Τιμωρημένος ο μπακ Άλβαρο Περέιρα.

Πιθανή ενδεκάδα 4-4-2: Μουσλέρα - Μάξι Περέιρα, Γοδίν, Χιμένες, Φουτσίλε - Κ. Σάντσες, Λοδέιρο, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Γκονζάλες - Καβάνι, Ρολάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ