Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δράσεις για παιδιά και ενήλικες από το Ολυμπιακό Μουσείο!

Αυτοτελείς συναντήσεις για τα παιδιά, αλλά και τους γονείς τους με στόχο στην εξερεύνηση του εαυτού και της ομάδας

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου διοργανώνει αυτοτελείς συναντήσεις για τα παιδιά.. αλλά και τους γονείς τους στις 3 Απριλίου. Πρόκειται για δραστηριότητες που στοχεύουν στην εξερεύνηση του εαυτού και της ομάδας, μέσα από τη συναισθηματική έκφραση με βιωματικό και κινητικό τρόπο. Ο διερευνητικός χαρακτήρας κάθε δράσης εξασκεί τους συμμετέχοντες σε διαπροσωπικές και ενδοπροσωπικές σχέσεις μέσα από το θεατρικό παιχνίδι με ρόλους, ιστορίες, ήρωες και πολλή φαντασία. Ο Απρίλιος υποδέχεται παιδιά 4-7 ετών και ενήλικες ταξιδεύοντάς τους σε ένα μαγικό παραμύθι γεμάτο νέες εμπειρίες και περιπέτειες.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ…

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 4-7 ΕΤΩΝ, 10:30-11:30

Τα παιδιά με τη βοήθεια του εμψυχωτή δημιουργούν ένα παραμύθι, «ντύνονται» τους ήρωες του, ανακαλύπτουν τα συναισθήματα τους και βιώνουν τις περιπέτειες τους μέσα από τις τεχνικές της παιγνιοθεραπείας και της μουσικοκινητικής αγωγής. Βασικό εργαλείο των παιδιών η φαντασία, το κέφι, η συνεργασία, η δημιουργικότητα, καθώς και τα απαραίτητα αξεσουάρ και κοστούμια που παρέχονται από το εργαστήριό μας (τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους καλτσάκια ή παπουτσάκια μπαλέτου και νερό).

ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ (ΡΟΛΟΙ – ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟΣ – ΚΑΘΑΡΣΗ)

ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ 18 ΕΩΣ…… 108 ΕΤΩΝ, 11:30-13:30

Οι συμμετέχοντες μπορούν να εκφράσουν τις συγκρούσεις και τα συναισθήματα τους τη στιγμή που “γεννιούνται”. Δουλεύουν με τον εαυτό τους και την ομάδα στο «εδώ και τώρα» χρησιμοποιώντας ελάχιστα το παρελθόν και αδιαφορώντας για το μέλλον. Στο ψυχόδραμα διερευνώνται θέματα και καταστάσεις που απασχολούν την ομάδα. Όλα αυτά συνιστούν την προσωπική «παράσταση» του καθενός ξεχωριστά, με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον ίδιο και συμπρωταγωνιστές τα μέλη της ομάδας του. Εκτός από την κύρια δράση, εξίσου σημαντικά είναι το αρχικό και το τελικό στάδιο. Το αρχικό στάδιο της «προθέρμανσης» περιλαμβάνει ασκήσεις χαλάρωσης, ψυχικής και σωματικής εγρήγορσης. Το τελικό στάδιο του «αποχαιρετισμού», περιλαμβάνει συζήτηση και επεξεργασία των όσων διαδραματίστηκαν με τη συμμετοχή όλης της ομάδας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ  2310968531-2  ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γάζα: Προειδοποιήσεις για επίθεση στη Ράφα – «Θα έφερνε καταστροφή στη Μέση Ανατολή»
Για μια εξέλιξη που θα φέρει την καταστροφή στη Μέση Ανατολή, προειδοποιούν οργανώσεις αρωγής
Γάζα: Προειδοποιήσεις για επίθεση στη Ράφα – «Θα έφερνε καταστροφή στη Μέση Ανατολή»
Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του
Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται επειδή δεν επιτρέπεται σε 4 φοιτητές να δώσουν εξετάσεις στην εξεταστική του Ιουνίου
Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του