Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Οι «Βάτραχοι» στο Θέατρο Δάσους

Στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Δάσους, θα ανηφορίσουν την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Ιουλίου οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Δάσους, θα ανηφορίσουν την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Ιουλίου οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Τι θα δούμε επί σκηνής; Ο Διόνυσος, προβληματισμένος από την έλλειψη ποιητών ικανών να διδάξουν ήθος στους Αθηναίους, αποφασίζει να κατέβει στον Άδη, με στόχο να φέρει στη γη τον Ευριπίδη. Μαζί του θα πάρει τον δούλο του, τον Ξανθία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θεός και δούλος θα αλλάξουν αρκετές φορές ρόλους για να αποφύγουν κακοτοπιές, που όλες οδηγούν σε κωμικές παρεξηγήσεις. Φτάνοντας στον προορισμό τους, οι ταξιδιώτες θα γίνουν μάρτυρες μιας σύγκρουσης ανάμεσα στον Ευριπίδη και τον Αισχύλο, που μάχονται για το θρόνο της τραγωδίας στον Άδη. Ο Διόνυσος, θεός του θεάτρου, ορίζεται ως κριτής. Η μάχη είναι αμφίρροπη. Η τελική απόφαση του Διόνυσου θα ξαφνιάσει, αφού, αν και ξεκίνησε το ταξίδι του με σκοπό να φέρει τον Ευριπίδη στη γη, φεύγει από τον Άδη παίρνοντας μαζί του τον Αισχύλο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με τους «Βατράχους» ο Αριστοφάνης κερδίζει το 405 π.Χ. στα Λήναια το πρώτο βραβείο. Είναι μια εποχή που η Αθήνα ζει μια από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της ρημαγμένη από τα δεινά του πολέμου και με τη διαφθορά να βασιλεύει.

«Οι “Βάτραχοι” είναι ένα έργο μυστικό, μια παράξενη κωμωδία με θέμα την αναζήτηση του χαμένου ποιητικού λόγου, όπου η κωμωδία συναντάει την τραγωδία», σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης.

Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Πάνος Βλάχος, Φάνης Μουρατίδης, Εβελίνα Παπούλια, Λαέρτης Μαλκότσης, Σπύρος Μπιμπίλας, Στέλιος Ιακωβίδης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Αγορίτσα Οικονόμου, Μαρία Κωνσταντάκη, Σωκράτης Πατσίκας, Εντυ Λαμέ, Αγγελική Τρομπούκη. Στο ρόλο του Αισχύλου ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Είσοδος: 15 ευρώ. Προπώληση από: ticketservices.gr, από το εκδοτήριο της πλατείας Αριστοτέλους (τηλέφωνο 2310236990) και από το ταμείο του Θεάτρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας
Θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι, που είναι το ένατο μεγαλύτερο των ΗΠΑ σε δραστηριότητα
Βαλτιμόρη: Γερανοί ξεκίνησαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια της γέφυρας