Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Συναυλία ΚΟΘ με έργα σπουδαίων Ρώσων δημιουργών

Αρχίζει σε λίγο

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει έργα δύο σπουδαίων Ρώσων δημιουργών, υπό τη μουσική διεύθυνση του ανερχόμενου Άγγλου μαέστρου Leo McFall απόψε στις 20:30 στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ..

Το ‘Κοντσέρτο για βιολί αρ.1’ είναι αφιερωμένο από τον Ντμίτρι Σοστακόβιτς στον διάσημο βιολονίστα Νταβίντ Όιστραχ, ο οποίος χαρακτήρισε το μέρος του βιολιού ως ‘έναν απαιτητικό Σαιξπηρικό ρόλο, με πλούσιο καλλιτεχνικό περιεχόμενο’. Ερμηνεύει ο Αρσένης Σελαλμαζίδης, νικητής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού της Κ.Ο.Θ. ‘Νέοι Καλλιτέχνες 2017’.

Οι περίφημοι ‘Συμφωνικοί Xοροί’ είναι το τελευταίο έργο της πλούσιας εργογραφίας του Σεργκέι Ραχμάνινοφ. Ο ξεχωριστός καλλιτέχνης συνοψίζει στο κύκνειο άσμα του ό,τι έχει γράψει πριν, προσθέτοντας έντονη νοσταλγία για την αγαπημένη του πατρίδα, την οποία δεν κατάφερε να δει ξανά μετά την αυτοεξορία του το 1917.

Διεύθυνση ορχήστρας: Leo McFall

Βιολί: Αρσένης Σελαλμαζίδης

Ντμίτρι Σοστακόβιτς (1906-1975): Κοντσέρτο για βιολί αρ.1 σε λα ελάσσονα, έργο 77

Σεργκέι Ραχμάνινοφ (1873-1943): Συμφωνικοί χοροί, έργο 45

Πλατεία 15 €                       

Εξώστης/Θεωρεία 10 €       

Μειωμένο 5 €                         

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου: Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.

Για τους κατόχους της κάρτας CLUB IANOS ισχύει έκπτωση 20% ανά εισιτήριο στις αμιγείς παραγωγές της Κ.Ο.Θ. Η έκπτωση ισχύει για ένα εισιτήριο ανά κάτοχο.

Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73,

τηλ. 2310 236990  (Δευτέρα-Πέμπτη 09:00-17:00, Παρασκευή 09:00-14:00)

και από το www.tsso.gr.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Διατίθενται 30 δωρεάν εισιτήρια ανά συναυλία σε ανέργους στις αμιγείς παραγωγές της Κ.Ο.Θ..

Πληροφορίες στο 2310 236990

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Η είσοδος για τους φοιτητές του Α.Π.Θ. και τους φοιτητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι δωρεάν στις αμιγείς παραγωγές της Κ.Ο.Θ. στο Α.Π.Θ. Για το Διοικητικό και Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Α.Π.Θ ισχύει το μειωμένο εισιτήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ