Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επίσκεψη Τζιτζικώστα στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Το Μουσείο μπαίνει στον σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Μαργαρόπουλος, η Γενική Γραμματέας κ. Στ. Μαυρογένη και η Διευθύντρια του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα κ. Φανή Τσατσάια.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος, συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα με την Περιφέρεια, όπως η συνδιοργάνωση εκθέσεων, η συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και η ένταξη του Μουσείου στα προγράμματα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: "Η συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα είναι πάντα εποικοδομητική και στενή, καθώς αποτελεί έναν από τους πυλώνες ιστορικής τεκμηρίωσης της μοναδικότητας της Μακεδονίας. Ως Περιφέρεια στηρίζουμε τις δράσεις, που αναλαμβάνει το Μουσείο για την ανάδειξη της Ιστορίας του Μακεδονικού Αγώνα, ενώ θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την υποστήριξη στην προσπάθειά μας να μην επικυρωθεί η ‘Συμφωνία των Πρεσπών’. Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα παρέχει στοιχεία επιστημονικής τεκμηρίωσης των θέσεών μας, επιβεβαιώνοντας έτσι τη σημαντική συμβολή του στον τόπο μας, στη Μακεδονία".

«Η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, στο πλαίσιο των επαφών του Ιδρύματος με τις αρχές της πόλης, είναι ιδιαίτερα σημαντική, ιδίως στην ιστορική συγκυρία που ζούμε. Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, ένα μουσείο που εδώ και δεκαετίες παράγει εξαιρετικά σημαντικό ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο, χρειάζεται τη συνεργασία και τη στήριξη όλων», δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΙΜΜΑ κ. Ν. Μαργαρόπουλος.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκρισή του στην επιθυμία μας για συνεργασία. Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα είναι ένα αρχιτεκτονικό διαμάντι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι ένα ιστορικό μουσείο κι ένα μουσείο ιστορίας ταυτόχρονα, εύκολα προσβάσιμο από κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Στόχος μας είναι να μετέχει το Μουσείο στο σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης της πόλης μας, ώστε στοχευμένα να προσεγγίζουμε το κοινό μας», δήλωσε μετά τη συνάντηση η Διευθύντρια κ. Φ. Τσατσάια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ