Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ο Laurent Garnier «απογειώνει» απόψε το Reworks!

Ένας από τους πρωτοπόρους της dance μουσικής σκηνής

Ο Laurent Garnier κάνει τον πλανήτη να χορεύει εδώ και 30 χρόνια. Ένας από τους πρωτοπόρους της dance μουσικής σκηνής, έχει καταφέρει να διαδώσει το μήνυμα του σε όλο τον κόσμο, από πάρτι σε αποθήκες και clubs μέχρι μεγάλα φεστιβάλ. Αναμφισβήτητα ένας καλλιτέχνης με πολλά πρόσωπα και τέτοιο αντίκτυπο στη μουσική σκηνή που δύσκολα μπορεί να πλησιαστεί. Πάνω απόλα όμως είναι ένα DJ, ένα αληθινός DJ: μεταμορφωμένος από την μουσική, παθιασμένος με το κοινό.


Ταυτόχρονα, είναι ένας εξερευνητής παλιών και νέων ήχων με απίθανα πλούσια μουσική κουλτούρα. Στον ελεύθερο του χρόνο εξερευνά παλιά δισκοπωλεία, τσεκάρει τα μουσικά blogs, ακολoυθεί τις πιο άγνωστες μουσικές τάσεις στο ίντερνετ και ακούει κάθε ένα από τα κομμάτια που του αποστέλονται. Η μουσική, ο παλμός του πλανήτη, είναι το Άγιο Δισκοπότηρό του.

Ο Laurent Garnier είναι ένας καλλιτέχνης που δε μένει ποτέ στάσιμος. Διαθέτει ακούραστο ενθουσιασμό και εμφανίζεται πάντα με νέες ιδέες και πρότζεκτ. Στις αρχές των ’90s, ο Laurent βρέθηκε πίσω από το μικρόφωνο, παίζοντας δίσκους σε Radio FG, Maxximum, Fun Radio και Radio Nova, όπου παρέμεινε για 18 ολόκληρα χρόνια.


Πέρα από DJ και ραδιοφωνικός παραγωγός, ο Laurent Garnier εξελίχθηκε επίσης σε έναν αξιοσέβαστο παραγωγό. Οι πρώτες του επιτυχίες (Acid Eiffel και Wake Up), αμφότερες υπήρξαν το soundtrack της έκρηξης της dance μουσικής στην Γαλλία, άνοιξαν τον δρόμο για μια σειρά από περίτεχνα και πολυδιάστατα albums. Στο διάστημα έξι επιτυχημένων albums, ο Laurent Garnier διέσχισε μια απίθανη διαδρομή. Οι τελευταίες κυκλοφορίες του είναι σε label όπως Ed Banger, Kompakt, MCDE, 50 weapons και Hypercolour. Πέρα από τα albums και singles, o Laurent Garnier είναι συνθέτης για τον κινηματογράφο, τηλεόραση και θέατρο.

Το μουσικό του ταξίδι περιγράφεται στο βιβλίο Electrochoc, που ο Garnier έγραψε μαζί με τον δημοσιογράφο-συγγραφέα David Brun-Lambert (κυκοφόρησε το 2003 και το 2013 σε αναβαθμισμένη έκδοση), καταφέρνοντας να πουλήσει 25.000 αντίτυπα μόνο στη Γαλλία. Σε αυτή τη βιογραφία, διηγείται την επική ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής μέσα από τις εμπειρίες του. To Electroshoc υπήρξε εκδοτική επιτυχία και ως συνέπεια μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες όπως Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Ιαπωνικά, Ρώσικα, Ιταλικά και Κροατικά.

Ύστερα από 30 χρόνια αφοσίωσης στη μουσική, ο Laurent χρίστηκε Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής, το 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ