Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Φεστιβάλ για παιδιά το Σ/Κ με πάνω από 100 δράσεις!

Τι να περιμένετε

Έργα τέχνης, αλλάζουν, μπερδεύονται και ζωντανεύουν, ένα δωμάτιο απόδρασης (escape room) βοηθά τον Οδυσσέα να γυρίσει στην Ιθάκη, ζάρι εκφράζει συναισθήματα και ένα παγκάκι θέλει να γίνει βάρκα.

Μικροί και μεγάλοι που θα βρεθούν το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από τις 11.00ως τις 20.00, έχουν να επιλέξουν από ένα πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του πολυθεματικού εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού, KIDOT Festival.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ μπορούν να μάθουν για τα δικαιώματά τους παίζοντας, να συμμετάσχουν σε παιχνίδια λεπτής κίνησης, να δημιουργήσουν έργα τέχνης, να παίξουν χόκεϊ στο γρασίδι ή τσουβαλομαχίες, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, να διασκεδάσουν με μουσικά δρώμενα, να γνωρίσουν την κηπουρική, να εξοικειωθούν με αγωνίσματα του στίβου, να χαθούν στο τσίρκο της νοημοσύνης, να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της φυσικής μέσα από τα αγγλικά, να μεταμορφωθούν σε μυθικά πλάσματα, να προγραμματίσουν ρομπότ και να μαγειρέψουν.

"Το KIDOT Festival (Kids of Tomorrow Festival) μεγαλώνει, ωριμάζει με περισσότερες από 100 δράσεις και workshops, καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του δημαρχείου" ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο διοργανωτής του, Μάκης Ανανιάδης.

    Στο φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται KIDOT Talks - ομιλίες που απευθύνονται σε γονείς, επαγγελματίες, φοιτητές συναφών σχολών, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται και επιθυμούν να ενημερωθούν για σύγχρονα θέματα γύρω από το παιδί και τον έφηβο, όπως η πολλαπλή νοημοσύνη και ο ρόλος της στην εκπαίδευση και οι πραγματικές ανάγκες των εφήβων στην εποχή και ο ρόλος των social media.

Εργαστήρια - KIDOT Workshops για παιδιά και εφήβους και δράσεις, οι οποίες δίνουν την δυνατότητα συμμετοχής στους γονείς και στους συνοδούς των μικρών συμμετεχόντων, καθώς και εργαστήρια αποκλειστικά για ενήλικες και επαγγελματίες, παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται επίσης στο πολυθεματικό φεστιβάλ.

"Η νέα προσθήκη στο πρόγραμμα, όπως ανέφερε ο διοργανωτής του KIDOT Festival είναι τα All Day Events, αυτόνομα προγράμματα και εργαστήρια που έχουν ετοιμάσει ομάδες και φορείς της πόλης, τα οποία υλοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, εντός του ευρύτερου χώρου διεξαγωγής του Φεστιβάλ".

Δημιουργήσαμε ακόμη τα KIDOT gardens, χώρους ελεύθερου παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης, θα λειτουργεί υπαίθρια αγορά, ενώ στα food corners θα προσφέρονται, μεταξύ άλλων και ειδικά μενού για παιδιά", είπε ο Μάκης Ανανιάδης.

Στην ουσία, όπως σημείωσε, είναι ένα οικογενειακό φεστιβάλ, με δράσεις, οι οποίες στηρίζονται στο παιδαγωγικό παιχνίδι και τη βιωματική μάθηση και όποιος το επισκεφθεί το KIDOT Festival θα βρει μία δραστηριότητα που θα του προσφέρει γνώσεις και διασκέδαση.

Η είσοδος στο 2nd KIDOT Festival είναι ελεύθερη όμως κάποιες από τις φιλοξενούμενες δράσεις έχουν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δηλώσει συμμετοχή  στον σύνδεσμο http://bit.ly/2NBe28U. Το πλήρες πρόγραμμα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.kidotfestival.com.

Στο 2nd KIDOT Festival συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά», μια πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία και τον συντονισμό της ΑΜΚΕ Creativity Platform, το ΚΕΝΓ- Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, το Noesis - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, το Ολυμπιακό Μουσείο, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, η περιβαλλοντική οργάνωση iSea, η οργάνωση "Μake a Wish" κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παπανδρέου: Η ΝΔ υπονομεύει τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας
Ένα έγκλημα που συνεχίζεται εις βάρος της δικαιοσύνης, της διαφάνειας, της δημοκρατίας και τελικά, των συμφερόντων και της ομοψυχίας του ελληνικού...
Παπανδρέου: Η ΝΔ υπονομεύει τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας
Ημερίδα με τίτλο «Βία στην οικογένεια και ψυχική υγεία» από τον δήμο Θεσσαλονίκης
Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στις 10.00 π.μ. στην Αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης 
Ημερίδα με τίτλο «Βία στην οικογένεια και ψυχική υγεία» από τον δήμο Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Έρχεται τριήμερη Έκθεση για τους λάτρεις του αυτοκινήτου (ΦΩΤΟ)
Για τρεις ολόκληρες μέρες ο πολυχώρος της Helexpo θα φιλοξενήσει το event της φετινής άνοιξης για το αυτοκίνητο από τη VAG Comment
Θεσσαλονίκη: Έρχεται τριήμερη Έκθεση για τους λάτρεις του αυτοκινήτου (ΦΩΤΟ)