Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φαντασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία στο Θέατρο Σοφούλη

Έτοιμο το παιδικό του πρόγραμμα

Το Θέατρο Σοφούλη έχει δημιουργήσει παράδοση στο παιδικό θέατρο. Πιστό στην αποστολή του να προσφέρει χαρά στα παιδιά αλλά και να ενισχύει τον πνευματικό τους πλούτο παρουσιάζει και φέτος παραστάσεις που καλύπτουν μεγάλο μέρος της αρχαίας και σύγχρονης λογοτεχνίας. Σε συνεργασία με τις πιο δραστήριες και δημιουργικές ομάδες της πόλης και όχι μόνο, το Θέατρο Σοφούλη παρουσιάζει φέτος παιδικές παραστάσεις με αισθητική και περιεχόμενο.

Ρεντίκολο - Κουκλοθέατρο με μεγάλες κούκλες

Σάββατα 22/9, 29/9, 6/10 στις 18.15

Ο Κουκλοθίασος REDICOLO καλωσορίζει τη φετινή σχολική χρονιά με τρεις κουκλοπαραστάσεις για το κοινό στο Θέατρο Σοφούλη:

Ρομπέν των Δασών, η αληθινή ιστορία

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 18:15

Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 18:15

Ο κύκλος με την κούκλα

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, ώρα 18:15

Καλλιτεχνική Εταιρεία & Dream Workers – Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Πρεμιέρα Σάββατο 6 Οκτωβρίου

Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 11.30

Οι Dream Workers και η Καλλιτεχνική Εταιρεία παρουσιάζουν φέτος το κλασικό παραμύθι της Jeanne-Marie Leprince de Beaumont «Η Πεντάμορφη και το Τέρας».

Το αλληγορικό παραμύθι, βασισμένο σε παραδοσιακές ιστορίες που ταξίδεψαν ανά τους αιώνες σε όλη την Ευρώπη, μιλά για την ανάγκη να δει ο άνθρωπος πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, να αγνοήσει τα υλικά αγαθά και να προσεγγίσει με ευγένεια και ειλικρίνεια τον διπλανό του προκειμένου να γνωρίσει την αλήθεια πέρα από την εικόνα. Σύγχρονο και ταυτόχρονο άχρονο και διαχρονικό, το παραμύθι της Πεντάμορφης που ανακαλύπτει την ομορφιά στο πρόσωπο ενός τέρατος διδάσκει την ευγένεια, την ανεκτικότητα και τη γενναιοδωρία.

Theatraction - «Το Μήλο της Έριδας … και άλλες Jazz Ιστορίες»

Από το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 και κάθε Σάββατο στις 18:30

Η  παιδική σκηνή της εταιρεία Θεάτρου TheatrAction, πιστή στην πεποίθησή της ότι το Θέατρο μπορεί να ενδυναμώσει την γνώση βιωματικά, κατά τη διάρκεια της θεατρικής περιόδου 2018-2019 παρουσιάζει στο Θέατρο Σοφούλη «Το Μήλο της Έριδας … και άλλες Jazz Ιστορίες».  Πρόκειται για μια επανάληψη της περσινής της παραγωγής «Για μιαν Ελένη..», που παρουσιάστηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα της επαρχίας, εμπλουτισμένη όμως με κείμενα που εξιστορούν όλα τα γεγονότα του Τρωικού Πολέμου από την αρχή ως το τέλος του, βασισμένα στα έπη του Τρωικού Κύκλου (Κύπρια Έπη, Ιλιάδα, Αιθιοπίδα, Μικρά Ιλιάδα, Ιλίου Πέρσις, Νόστοι, Οδύσσεια).

Δημήτρης Παρασκευόπουλος – Ο Καραγκιόζης και ο τρομερός πειρατής

Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 17:30

Οι Θεατρικές Παραγωγές Τεχνόκοσμος, σε συνεργασία με το Θέατρο Σκιών του Οδυσσέα Κανλή, ανεβάζουν την παράσταση «O Καραγκιόζης και ο τρομερός Πειρατής» στο Θέατρο Σοφούλη, στην Καλαμαριά. Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 17:30

Το Σαράι βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση. Ο Τρομερός πειρατής απειλεί να αρπάξει την κόρη του πασά μαζί με όλο του το θησαυρό. Ο πασάς ψάχνει να βρει κάποιον σωματοφύλακα για να προστατέψει την κόρη του. Ο λαϊκός μας ήρωας μπλέκεται από τον Χατζηαβάτη στην ιστορία αυτή και καταλήγει “Bodyguard” της Φατμέ! Προσπαθώντας να την προστατέψει από κάθε επίθεση του Πειρατή, θα την σώσει και θα ανταμειφτεί πλουσιοπάροχα από τον Πασά.

Πληροφορίες –κρατήσεις Καλλιτεχνική Εταιρεία

Τηλέφωνο 2310423925                                             

Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει είσοδο για ΑμεΑ

Προσφέρεται έκπτωση με την επίδειξη αποκόμματος εισιτηρίου μέσου μαζικής μεταφοράς εντός 90 λεπτών από την επικύρωση του, στο κανονικό εισιτήριο.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΑΣΘ: Λεωφορείο  5

Από Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη

Από Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο
H απόσταση μεταξύ τους έφτασε στο 1,5 μέτρο - Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 24 φορές μεγαλύτερο από το μέγιστο νόμιμο ύψος για τις...
Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο