Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έφυγε από τη ζωή στα 76 της χρόνια η Αρίθα Φράνκλιν

Η «βασίλισσα της σόουλ» είχε κερδίσει 18 βραβεία Grammy ...

Η «βασίλισσα της σόουλ» Αρίθα Φράνκλιν απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών, μετέδωσε το πρακτορείο AP επικαλούμενο τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της τραγουδίστριας.

Όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, νοσηλευόταν στο Ντριτρόιτ "βαριά άρρωστη". Η Αρίθα Φράνκλιν, η οποία διεγνώσθη με καρκίνο το 2010, τραγούδησε για τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2017 για λογαριασμό του ιδρύματος του Έλτον Τζον κατά του AIDS.

Η τελευταία συναυλία στην οποία εμφανίστηκε ήταν λίγους μήνες νωρίτερα, τον Αύγουστο του 2017 στη Φιλαδέλφεια στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της μακράς της σταδιοδρομίας, η διάσημη τραγουδίστρια κέρδισε 18 βραβεία Grammy.

Μεταξύ των πολύ γνωστών της επιτυχιών συγκαταλέγονται τραγούδια όπως τα: «(You Make Me Feel Like) A Natural Woman», «Day Dreaming», «Jump to It», «Freeway of Love» και «A Rose Is Still A Rose».

Το 2005 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους της απένειμε το μετάλλιο της Ελευθερίας, τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση για έναν πολίτη στις ΗΠΑ.

Τον Ιανουάριο του 2009 είχε τραγουδήσει για την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα, του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ.

 

  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ