Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τα 7+1 αγαπημένα θερινά σινεμά – Πώς κινούνται φέτος

Μεγάλες απώλειες σε έσοδα από τον άστατο καιρό αυτού του καλοκαιριού

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Πάνε σινεμά τις νύχτες του καλοκαιριού οι Θεσσαλονικείς, αρκεί να μην βρέχει! Ο καιρός ήταν ο απρόβλεπτος αντίπαλος που είχαν να αντιμετωπίσουν οι αιθουσάρχες, καθώς, λόγω των βροχοπτώσεων, αρκετές μέρες δεν έγιναν προβολές ή μπορεί να οδήγησαν αρκετούς θεατές να αναβάλουν την απόφασή τους να πάνε να δουν θερινό κινηματογράφο.

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα που ο καιρός δείχνει καλύτερα… δείγματα, όσοι δεν έφυγαν από την πόλη επιλέγουν ολοένα και περισσότερο να δουν σινεμά κάτω από τα αστέρια!

Μιλήσαμε με μερικούς από τους υπεύθυνους θερινών αιθουσών της πόλης μας που αναφέρθηκαν στην αυξημένη προσέλευση κοινού, τις μέρες φυσικά που δεν έβρεχε.

Ο καιρός είναι ο αστάθμητος παράγοντας που επηρεάζει τις προβολές και στο σινέ Άλεξ που λειτουργεί από το 1968 στην οδό Ολύμπου, κοντά στη συμβολή με την οδό Αγίας Σοφίας (Tηλ. 2310 269403). «Έχουμε κόσμο όταν δεν βρέχει. Και προβάλουμε ταινίες Α’ προβολής. Τον Αύγουστο μεταξύ άλλων το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει γαλλικές και ιταλικές κωμωδίες. Και το κοινό που θα έρθει θα ξεχαστεί για λίγο βλέποντας ταινίες σε ένα όμορφο χώρο με χαλίκι πλαστικές καρέκλες και καναπεδάκια, αλλά και πολλά και λουλούδια. Στο κυλικείο μπορεί να διαλέξει κοκτέιλ και γευστικά σνακ ή τα κλασσικά λουκάνικα», σημείωσε η κυρία Ντίνα Σιδέρη, κόρη του Χαράλαμπου Σιδέρη, που ήταν ο ιδρυτής του θερινού αυτού σινεμά.

Σημειώστε πως οι τιμές είναι κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 5 € για όλους. Τις υπόλοιπες μέρες 7 €, ενώ υπάρχει και προσφορά τις Πέμπτες και Παρασκευές για 1 + 1 εισιτήριο μέσω αποστολής email.

Στην εξοχή σε Πανόραμα και Πυλαία

Cine Πυλαία

Σινεμά στην εξοχή, χωρίς πολυκατοικίες σε κοντινή απόσταση, με δροσερό αεράκι, ελεύθερο πάρκιγνκ και φυσικά με προβολές με τα τελευταία συστήματα ήχου και εικόνας προσφέρουν στο κοινό το CINE Πανόραμα (1ο χλμ. οδού Πανοράματος-Θέρμης - Tηλ. 2310 346720) και το Cine Πυλαία (Πολυτεχνείου 20, Πυλαία - Tηλ. 2313 302635).

Cine Πυλαία 

«Η προσέλευση είναι καλή και ειδικά τα Σαββατοκύριακα γεμίζουν όλες οι θέσεις», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο διαχειριστής των δύο κινηματογράφων κ. Χρήστος Λιόδης. «Όλα αυτά όμως όταν δεν βρέχει….», συμπλήρωσε, και εξήγησε πως το φετινό καλοκαίρι δημιούργησε προβλήματα σε όλα τα θερινά σινεμά λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών και των συνεχών βροχοπτώσεων. «Φέτος οι βροχές ήταν το κάτι άλλο… Παρόλα αυτά όταν ο καιρός είναι καλός τα σινεμά γεμίζουν από κόσμο. Συνήθως τις καθημερινές έχουμε κόσμο από το δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, από τους γείτονές μας, ενώ τα Σαββατοκύριακα έρχεται κόσμος και από την υπόλοιπη πόλη», σημείωσε. Οι δύο αίθουσες προβάλλουν ταινίες Α’ προβολής, με το «Mamma Mia», το «Βάλε τη γιαγιά στο ψυγείο» και το «Έτσι είναι η ζωή» να έχουν κόψει τα περισσότερα εισιτήρια. Στο Cine Πυλαία το ενδιαφέρον των μικρών θεατών έχουν συγκεντρώσει οι ταινίες «Απίθανοι 2» και «Ξενοδοχείο για τέρατα 3».

Cine Πανόραμα 

Σημειώστε πως είναι το 20ο καλοκαίρι που λειτουργεί το Cine Πανόραμα με 200 θέσεις, ενώ το cine Πυλαία έχει 230 θέσεις και φέτος προβάλλει ταινίες για 6η χρονιά. «Αν έρθετε θα απολαύσετε τις πιο πρόσφατες ταινίες σε δυνατή ένταση ήχου, καθώς δεν υπάρχουν κοντά πολυκατοικίες και με δωρεάν πάρκινγκ. Σκεφτείτε το σαν μια απόδραση από την πόλη», σχολίασε ο κ. Λιόδης.

Όσο για τα εισιτήρια; Κοστίζουν 7 € το κανονικό και 5 € το παιδικό, φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, άνω των 65 ετών (και στα δύο σινεμά).

Ελληνίς 1 και 2

Ελληνίς 1

«Η κατάσταση ήταν τραγική φέτος με τις βροχές. Είμαστε ανοιχτοί από τις 4 Μαΐου και μέχρι και σήμερα μετράμε μόλις 25 μέρες καταγεγραμμένων προβολών», σημείωσε ο κ. Γιάννης Ζαφειρίου ιδιοκτήτης των θερινών αιθουσών Ελληνίς 1 και 2 που βρίσκονται στη Λεωφόρο Στρατού δίπλα από το Βελλίδειο (τηλ. 2310-292-304 Λεωφ. Στρατού. Δίπλα στο Βελλίδειο). «Ελπίζουμε να μην συνεχιστούν οι βροχές γιατί σε 3 μήνες δεν έχει προβληθεί ούτε το 1/3 των προγραμματισμένων προβολών μας», σημείωσε. Είπε πως το Μουντιάλ δεν επηρέασε τόσο την προσέλευση του κοινού, εκτός ίσως από την ημέρα που έγινε ο ημιτελικός. «Ο κόσμος που έρχεται θερινό σινεμά δεν απαρτίζεται συνήθως από φιλάθλους και λάτρεις της στρογγυλής θεάς. Κι εμείς εκείνο το διάστημα επιλέγαμε ταινίες περισσότερο για το γυναικείο κοινό», εξήγησε. Μας είπε πως όταν ο καιρός είναι καλός οι αίθουσες γεμίζουν. Φέτος τα περισσότερα εισιτήρια έκοψε το «10 ύποπτοι για φόνο», έπειτα το «Mamma mia» και στη συνέχεια το «Ocean’s 8».

Ελληνίς 2

Τι κάνει το Ελληνίς 1 και 2 να ξεχωρίζουν; «Το Ελληνίς 1 θυμίζει ελληνικό νησί. Βάλαμε πρασινάδες, είχαμε το χαλίκι, προσθέσαμε και ξαπλώστρες μπροστά. Όσο για το Ελληνίς 2 θυμίζει περισσότερο ταράτσα και είναι για πιο νεαρούς θεατές που δεν τους ενοχλεί και τόσο ο θόρυβος. Φυσικά υπάρχει και το κυλικείο μας που έχει κοκτέιλ, μπύρες, χοντ ντογκ και άλλες λιχουδιές», σημείωσε. Όσο για τις τιμές είναι στα 8 και 6€, ενώ αν πάτε Δευτέρα ή Πέμπτη θα πληρώσετε 8€ τα δύο άτομα. Και με λογαριασμό 16€ και πάνω θα παρκάρετε δωρεάν το ΙΧ σας στο πάρκινγκ δίπλα από το Βελλίδειο.

Απόλλων και Ναταλί

«Δεν μας βοήθησε καθόλου ο καιρός φέτος. Όταν έβρεχε ο κόσμος δεν έρχονταν και έχουν ακυρωθεί πολλές προβολές. Τις νύχτες που ο καιρός είναι σύμμαχός μας ο κόσμος έρχεται, όμως οι παλιές εποχές που οι αίθουσες γέμιζαν έχουν παρέλθει», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο κ. Λάκης Ράππος ιδιοκτήτης των θερινών αιθουσών Απόλλων (τηλ. 2310-828642 Σαρανταπόρου 4) και Ναταλί (2310-829-457 Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 3). 

Συμπλήρωσε πως, ειδικά για την 2η αίθουσα, το Ναταλί, που είναι στην παραλιακή, είναι πιο δύσκολο να γεμίσει γιατί έχει και 500 θέσεις. Αντίθετα το Απόλλων με τις 180 θέσεις του γεμίζει πιο εύκολα. Και ειδικά τις Κυριακές που προβάλλονται ταινίες από το παρελθόν το να βρεις μια θέση είναι δύσκολη υπόθεση! 

Η είσοδος είναι 7€ και 5 εκπτωτικό στον Απόλλωνα, και 8 και 6€ στο Ναταλί.

Αρκετά ικανοποιητική είναι η προσέλευση στις αίθουσες στο Cineplexx που βρίσκεται στα δυτικά της πόλης, εντός του εμπορικού κέντρου One Salonica (Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34). Εκεί φυσικά υπάρχει και θερινό σινεμά που, όπως μας είπε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ των Cineplexx στην Ελλάδα Αλέξιος Αντωνόπουλος, «η πληρότητα είναι μεγάλη στις προβολές». Φυσικά λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών έχουν υπάρξει και εκεί ακυρώσεις προβολών, όμως όταν ο καιρός το επιτρέπει τα εισιτήρια γίνονται ανάρπαστα. 

«Στην θερινή μας αίθουσα προβάλλουμε όχι μόνο blockbusters, αλλά και ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Έτσι έρχεται όχι μόνο το κοινό που βλέπει εμπορικές ταινίες, αλλά και κοινό που προτιμά να βλέπει εναλλακτικές ταινίες», σημείωσε.

Τι θα βρείτε αν το προτιμήσετε; «Λαχταριστές μπρουσκέτες, δροσερά cocktails και άλλες λιχουδιές». Και με κάθε εισιτήριο ((από τιμές που κυμαίνονται από 4 έως 8 ευρώ, και με προσφορές κάθε μέρα), θα έχετε δώρο τ' αστέρια, όπως είναι το σλόγκαν του Cineplexx.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη