Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καταχειροκροτήθηκε ο «Ορέστης» στην Επίδαυρο

Πάνω από 10.000 θεατές παρακολούθησαν την παράσταση

Ξάφνιασε με την τόλμη του και καταχειροκροτήθηκε ο «Ορέστης» του Ευριπίδη στις δύο παραστάσεις της καλοκαιρινής παραγωγής του ΚΘΒΕ, που δόθηκαν την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη. Μια τολμηρή πρόταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς.

 Πάνω από 10.000 θεατές επιβράβευσαν με το πιο θερμό χειροκρότημα τις ερμηνείες των ηθοποιών, τη σκηνοθετική προσέγγιση και τους συντελεστές της παράστασης. Μπροστά στο ερειπωμένο παλάτι των Ατρειδών ο Ορέστης, η Ηλέκτρα και ο Πυλάδης κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασέρνει. Τρεις πρωταγωνιστές με τα πάθη, τις αδυναμίες και τις ενοχές τους προσπαθούν να σώσουν τις ζωές τους μέσα σ'έναν κόσμο ανασφάλειας και παρακμής.

Στο ρόλο του Ορέστη  ξεχώρισε ο Χρίστος Στυλιανού, ενώ στο  ρόλο της Ηλέκτρας η Ιωάννα Κολλιοπούλου που τιμήθηκε φέτος με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη.

 Ιδιαίτερη φορτισμένη και τις δύο βραδιές ήταν η στιγμή όπου ο Γιάννης Αναστασάκης πήρε το λόγο, μετά το χαιρετισμό των ηθοποιών, για να αφιερώσει τις παραστάσεις στη μνήμη της αγαπημένης συγγραφέως και ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη, μέλους του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ τα τελευταία τρία χρόνια,  που έχασε τη ζωή της στις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Πολλοί ήταν οι καλεσμένοι που τίμησαν με την παρουσία τους την παράσταση- ανάμεσά τους η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λυδία Κονιόρδου, η Υφυπουργός Μακεδονίας -Θράκης,κ. Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Στάθης Λιβαθινός, γνωστοί ηθοποιοί και σκηνοθέτες καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού, δημοσιογραφικού και πανεπιστημιακού χώρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ο Κάλιναν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι