Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ο "Ορέστης" του ΚΘΒΕ ταξιδεύει στην Κύπρο

Για το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

Η τραγωδία «ΟΡΕΣΤΗΣ» του Ευριπίδη, μετά το δυναμικό ξεκίνημα από το Θέατρο Δάσους, στη Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει στην Κύπρο για δύο παραστάσεις, Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, στις 21.00, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος.

Μια σύγχρονη ματιά στον μύθο των Ατρειδών παρουσιάζεται σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη. Μπροστά στο εντυπωσιακό σκηνικό που υπογράφει ο ταλαντούχος Γιάννης Θαβώρηςτρεις νέοι- ο Ορέστης, η Ηλέκτρα και ο Πυλάδης- κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασέρνει. Θεοί και άνθρωποι έχουν στήσει μια πλεκτάνη μίσους κι εκδίκησης, όπου η αδελφική αγάπη γίνεται συνενοχή, η φιλική σχέση συναυτουργία, η λαϊκή ετυμηγορία θανατική ποινή.

 Η παράσταση, με την οποία του ΚΘΒΕ συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2018 (Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Αυγούστου), θα παρουσιαστεί σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Στο ρόλο του Ορέστη ο Χρίστος Στυλιανού.

Στο ρόλο της Ηλέκτρας η Ιωάννα Κολλιοπούλου που τιμήθηκε φέτος με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη.

 Με αγγλικούς υπέρτιτλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη