Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Τι θα προβάλει η Ταινιοθήκη της ΕΡΤ3

Η επόμενη προβολή στο θερινό Απόλλων στο πλαίσιο του αφιερώματος «Μεταμοντέρνο νουάρ»

Η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 και το ΚΕMΕΣ συνεχίζουν το αφιέρωμά τους Μεταμοντέρνο νουάρ και προβάλλουν τη Δευτέρα 23 Ιουλίου στις 21:30 στο θερινό σινεμά ΑΠΟΛΛΩΝ (Σαρανταπόρου 4 - Βασ. Γεωργίου, τηλ. 2310828642) την γκανγκστερική περιπέτεια του Σίντνεϊ Λουμέτ «Η μεγάλη ληστεία της Νέας Υόρκης» (ΗΠΑ, 1971, έγχρωμη, 99’). Η υπόθεση; Έχοντας εκτίσει μια μεγάλη ποινή, ένας διαρρήκτης αποφασίζει να κάνει μια τελευταία ληστεία για να συνταξιοδοτηθεί. Πολλοί από τους συνεργάτες του, όμως, παρακολουθούνται από τις αρχές με κρυμμένα μαγνητόφωνα και κάμερες.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Ντάιαν Κάνον, Μάρτιν Μπάλσαμ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Ραλφ Μίκερ.

Θα προλογίσει ο Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου, του οποίου έντυπη ανάλυση θα διανεμηθεί στους θεατές, ενώ στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει μακρά συζήτηση με το κοινό.

Το προς συζήτηση θέμα στο μάθημα για τον κινηματογράφο θα είναι: Οι παρακολουθήσεις στο σινεμά.

Υ.Γ. Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου στις 21:30 η Κινηματογραφική Λέσχη των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 και το ΚΕΜΕΣ προβάλλουν στα πλαίσια του μικρού αφιερώματός τους Συμφωνία σε μαύρο το νουάρ θρίλερ Ο μαύρος καθρέφτης (1946).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα
«Ακόμα κι αν λάβει σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μητσοτάκης, αυτό δε σημαίνει ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας»
Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα