17

JUL
2018

Για να φιλοξενήσει μουσικές εκδηλώσεις στο αμφιθέατρό του

Θεσσαλονίκη: Το ΜΜΣΤ κάνει ανοιχτή πρόσκληση σε μουσικούς

22 Jun 201818.50

Στο αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης διεξάγονται, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεών του, από το 2006 μουσικές εκδηλώσεις με τη μορφή βραδινών συναυλιών ή Κυριακάτικων Μουσικών Πρωϊνών. Πέρα από τη συμμετοχή ορισμένων διεθνούς φήμης μουσικών σκοπεύεται να δοθεί και σε νέους καλλιτέχνες η ευκαιρία να παρουσιάσουν το ταλέντο και τις ικανότητές τους στο μουσικό κοινό της πόλης.

Οι μουσικές εκδηλώσεις αφορούν κυρίως την έντεχνη/σοβαρή μουσική και την τζαζ, έχουν δε τη μορφή ατομικών εμφανίσεων (ρεσιτάλ) ή μικρών συνόλων (π.χ. ντουέτα, τρίο, κουαρτέτα). Ωστόσο, ο αριθμός των μελών ενός μουσικού συνόλου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 6-8 άτομα, για καθαρά τεχνικούς λόγους.

Είναι επιθυμητό, κάθε πρόγραμμα να περιλαμβάνει και έργα σύγχρονης μουσικής, ώστε να ανταποκρίνεται στον χαρακτήρα του ίδιου του Μουσείου.

Με την παρούσα καλούνται όσοι/ες καλλιτέχνες/ιδες ενδιαφέρονται να εμφανιστούν στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων στο αμφιθέατρο του ΜΜΣΤ κατά την περίοδο από το φθινόπωρο του 2018 έως τις αρχές Ιουνίου 2019 να εκδηλώσουν προς τούτο το ενδιαφέρον τους. Η σχετική πρόταση οφείλει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία προς αξιολόγηση:

-        Σύντομο βιογραφικό, με στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνα και e-mail)

-        Σύντομο ιστορικό των εμφανίσεων που προηγήθηκαν

-        Ρεπερτόριο

-        Ηχητικό δείγμα (με μορφή CD, DVD ή μέσω Internet)

-        Επιθυμητή ημερομηνία (κατά προσέγγιση ή/και εναλλακτικά)

-        Προτεινόμενο πρόγραμμα

-        Άλλες προδιαγραφές

Ως προς τα οικονομικά δεδομένα κάθε εκδήλωσης διευκρινίζεται ότι το ΜΚΣΤ δεν είναι σε θέση να καταβάλει οποιαδήποτε αμοιβή στον/στους καλλιτέχνη/ες, καθόσον θα αναλάβουν οι ίδιοι/ες τη διοργάνωση της συναυλίας, στη βάση σχετικής σύμβασης η οποία θα υπογραφεί προηγουμένως μεταξύ αυτών και του ΜΚΣΤ. Σημειώνεται εδώ ότι η απαιτούμενη μίσθωση της αίθουσας (140 θέσεων) κοστίζει 150,00 ευρώ, όπου συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες κλιματισμού και καθαριότητας. Ως πρόσθετες δαπάνες θα χρεώνονται α) Το κούρδισμα του πιάνου (εάν χρειαστεί) και β) Τυχόν υπερωρίες του προσωπικού τεχνικής υποστήριξης του ΜΚΣΤ. Ως εκ τούτου οι καλλιτέχνες θα αμείβονται από τις εισπράξεις των εισιτηρίων, τα οποία θα εκδίδουν οι ίδιοι/ες, καθώς και από ενδεχόμενες χορηγίες.

Αναφορικά με ενδεχόμενα πνευματικά δικαιώματα συνθετών των μουσικών έργων που τυχόν θα ερμηνευτούν (υποχρεώσεις προς το ΑΕΠΙ) την αποκλειστική ευθύνη για την εκπλήρωση των σχετικών υποχρεώσεων αναλαμβάνουν οι καλλιτέχνες.

Προθεσμία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 31η Αυγούστου 2018. Οι διευθύνσεις υποβολής των αιτήσεων είναι:

Ηλεκτρονική:  mmcart@mmca.org.gr

Ταχυδρομική: Μακεδονικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης (ΜΚΣΤ), Εγνατία 154, 54636 Θεσσαλονίκη (υπόψη Κας Κ. Σύρογλου ή/και Κου Σ. Σταύρου)  με την ένδειξη «Μουσικές Εκδηλώσεις 2018/2019». Σημειώνεται πάντως ότι στην χρονική περίοδο που προαναφέρθηκε το αμφιθέατρο του ΜΜΣΤ δεν θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές Νοεμβρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου 2018 λόγω της διεξαγωγής του 7ου Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης 2018.

Οι προτάσεις για μουσικές εκδηλώσεις θα αξιολογηθούν προσεκτικά από την Ομάδα Διοργάνωσης Μουσικών Εκδηλώσεων του ΜΚΣΤ και οι σχετικές απαντήσεις θα δοθούν στους/στις ενδιαφερόμενους/ες έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Τύπος ΘεσσαλονίκηςΧαλκιδική: Συναυλίες Angelique Kidjo και Vivaldianno στο Sani Festival

Πολιτισμός16 Jul 201822.00

Μία από τις μεγαλύτερες φωνές της Αφρικής στο Λόφο της Σάνης


Θεσσαλονίκη: Τι θα προβάλει η Ταινιοθήκη της ΕΡΤ3

Πολιτισμός16 Jul 201821.40

Η επόμενη προβολή στο θερινό Απόλλων στο πλαίσιο του αφιερώματος «Μεταμοντέρνο νουάρ»


Θεσσαλονίκη: Έναρξη προπώλησης για «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου

Πολιτισμός16 Jul 201821.20

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Τσέζαρις Γκραουζίνις έρχεται και στην πόλη μας


Ο "Ορέστης" του ΚΘΒΕ ταξιδεύει στην Κύπρο

Πολιτισμός16 Jul 201820.40

Για το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος


Δύο χρυσά μετάλλια σε ελληνική χορωδία στη Νότιο Αφρική

Πολιτισμός16 Jul 201820.31

Η Rosarte θριάμβευσε στη 10η Χορωδιακή Ολυμπιάδα της Νοτίου Αφρικής


Οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη έρχονται Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός16 Jul 201819.30

Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας στην Ελλάδα


Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Ακυρώνεται η συναυλία Στέφανου Κορκολή

Πολιτισμός16 Jul 201819.10

Με επιπλέον δρομολόγια από τον ΟΑΣΘ συνεχίζεται το πρώτο μέρος  του Φεστιβάλ –Τι θα δείτε τις επόμενες μέρεςCoca-Cola το σχολείοMediterranean CosmosΜασούτηςBlue LagoonΕΛΠΕΔΕΘ

Typosthes.gr - Twitter
Typosthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία