Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το μιούζικαλ «Annie» με ελεύθερη είσοδο στο Θέατρο Αυλαία

Από τα τμήματα του Ωδείου Βορείου Ελλάδος

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Στη Νέα Υόρκη του 1933 η Annie ζει μαζί με τα υπόλοιπα ορφανά κορίτσια στο ορφανοτροφείου τη αυταρχικής Μις Χάννιγκαν. Έντεκα χρόνια πριν την είχαν αφήσει εκεί οι γονείς της. Όλα, όμως θα αλλάξουν για την Annie όταν ο μεγιστάνας δισεκατομμυριούχος Όλιβερ Γουώρμπακς θα αποφασίσει να φιλοξενήσει ένα ορφανό για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Και η τυχερή θα είναι η Annie….

Αυτά συμβαίνουν στο γνωστό μιούζικαλ του Τόμας Μίχαν «Annie» το οποίο θα παρουσιάσει το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, ώρα 21.00 στο Θέατρο «Αυλαία» (πλατεία ΧΑΝΘ) από το Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο. Τίτλος της παράστασης; «Finding… Annie».

Το Ωδείο συμμετέχει με τα τμήματα μιούζικαλ που θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από το γνωστό μιούζικαλ.

«Δουλέψαμε βήμα βήμα με τα τμήματα Γυμνασίου, Λυκείου και Ενηλίκων, γιατί πρόκειται για ερασιτέχνες και πολλοί από αυτούς ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή. Αρχικά μάθαμε τα βασικά κομμάτια. Μετά τον χορό, τα βήματα και έπειτα δουλέψαμε τους ρόλους που έχει ο καθένας. Κάναμε τις χορογραφίες και με αυτοσχεδιασμό στήσαμε την σκηνοθεσία ώστε να βγει ένα φυσικό και ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Στο τέλος ενώσαμε όλα τα τμήματα ώστε να κάνουμε πρόβες μαζί πριν ανοίξει και επίσημα η αυλαία», δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης" η Κωνσταντίνα Λάλλου που έχει αναλάβει την διδασκαλία υποκριτικής, τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες στα τμήματα Ενηλίκων –Λυκείου και Γυμνασίου.

Την ρωτήσαμε γιατί το μιούζικαλ δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην χώρα μας. Μας είπε πως αυτό συμβαίνει γιατί απαιτεί συνδυασμό τεχνών. «Δεν αρκεί να γνωρίζει κανείς μόνο χορό, μόνο τραγούδι ή μόνο υποκριτική. Πρέπει να ξέρει και τα τρία. Είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να τα ξέρουν. Και αυτό είτε οφείλεται στο ότι δεν εξειδικεύονται, είτε γιατί και οι ίδιες οι σχολές δεν μπορούν να τους υποστηρίξουν», ανέφερε.

Στην δική τους την παράσταση είπε πως το ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων υπήρξε μεγάλο και μπόρεσαν να κάνουν αυτό που ονειρεύονταν.

Τέλος αναφερόμενη στο κοινό, το κάλεσε να έρθει για να απολαύσει δίχως έξοδα αυτή την όμορφη προσπάθεια για το ανέβασμα του μιούζικαλ Annie και να περάσει καλά με οδηγό την μουσική, το τραγούδι και τον χορό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην παράσταση συμμετέχουν και τα τμήματα Δημοτικού του Ωδείου Βορείου Ελλάδος με την Κατερίνα Δασκαλοπούλου να υπογράφει την χορογραφία. Τους Ελληνικούς στίχους έγραψε η Θέμις Μαρσέλλου.

Περισσότερες πληροφορίες Ωδείο Βορείου Ελλάδος: Εθν.Αντιστάσεως 16, Τ: 2310.422885 , 2310.422742. Web:www.conservatoire.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ