Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έκθεση ζωγραφικής του Barry Feldman

Στη Βιβλιοθήκη Bissell, του Ανατόλια

Τα ελληνικά τοπία πρωταγωνιστούν στην έκθεση ζωγραφικής του γνωστού εικαστικού δημιουργού Barry Feldman η οποία παρουσιάζεται στη Βιβλιοθήκη Bissell του ACT – American College of Thessaloniki. Εγκαίνια: Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, 19:00.

Ο Barry Feldman γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Swarthmore College, και παρουσίασε έργα του σε γκαλερί στη Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Φιλαδέλφεια, Βόρεια Καρολίνα κά..  Έλαβε το Βραβείο Καλών Τεχνών του Καναδά για τα τοπία του. Από το 1989 ζει στη Θεσσαλονίκη. «Χρειαζόμουν το φως και νομίζω ότι ερχόμενος στο φως της Ελλάδας έχω κάνει την τέλεια επιλογή», εξηγεί ο ίδιος. Το 1991 παρουσίασε την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής στην Ελλάδα στη Μικρή Πινακοθήκη «Διαγώνιος». Ακολούθησαν εκθέσεις στα Δημήτρια, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στο Ιωνικό Κέντρο στην Αθήνα, στο Βαφοπούλειο, στο Φεστιβάλ Σάνη και στην Γκαλερί Ειρμός.

Η έκθεση στη Βιβλιοθήκη Bissell διαδέχεται ακολουθεί την παρουσίαση έργων του στο Τελλόγλειο Ίδρυμα και συμπυκνώνει τη 30χρονη ενασχόληση του με το τοπίο της «υιοθετημένης χώρας» του. Μεγάλο μέρος αφορά το Πεντεσκούφι και την περιοχή γύρω από την αρχαία Κόρινθο, τοποθεσίες που ο ίδιος θεωρεί τις ρίζες του στην Ελλάδα. Παρούσα είναι και η Θεσσαλονίκη με το Δάσος Κουρή και τη Χαλκιδική, η Νάουσα, η Σαντορίνη, η Λήμνος, η Ήπειρος, η Φλώρινα, τα Πιέρια όρη, η Κρήτη.

Οι 34 ελαιογραφίες που εκτίθενται στη βιβλιοθήκη Bissell συνιστούν ένα είδος αρχείου που συνοδεύεται από κείμενα με αναμνήσεις του ζωγράφου από τις διάφορες ελληνικές τοποθεσίες, «στις οποίες, χάρη στην τύχη και στην αποφασιστικότητα μου, είχα το προνόμιο να στήσω το καβαλέτο μου, ν’ απλώσω τα χρώματά μου και να πιάσω δουλειά» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Διάρκεια έκθεσης: έως 7 Σεπτεμβρίου 2018

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή  9:30 – 20:00, Σάββατο 11:00 – 14:00 (εκτός αργιών)

Για το ωράριο τους καλοκαιρινούς μήνες παρακαλούμε επισκεφθείτε το website της βιβλιοθήκης Bissell  http://www.act.edu/bissell-library

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ