Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν συναυλία των Grikanta

Στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Συναυλία του μουσικού σχήματος Grikanta με παραδοσιακά τραγούδια της Νοτίου Ιταλίας θα γίνει τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, ώρα 20:00 στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αγ. Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου) με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ιταλικής Δημοκρατίας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα ακολουθήσει Cocktail.

Ποιοι είναι οι Grikanta; Πρόκειται για ένα ελληνο-ιταλικό μουσικό σχήμα, το οποίο ερμηνεύει νοτιο-ιταλικά παραδοσιακά τραγούδια με γλωσσικές επιρροές αρχαιο-ελληνικής διαλέκτου. Συγκροτήθηκε στις αρχές του 2015 στη Θεσσαλονίκη από τον μουσικό και μουσικολόγο Pierpaolo Sicuro, γνωστό για τη συνεισφορά του στην παραδοσιακή μουσική του Salento (Νότια Ιταλία). Αποτελείται από έξι μέλη που προέρχονται από διαφορετικές μουσικές κουλτούρες.

Όσο για το όνομα; Το “Grikanta” προέρχεται από τη λέξη ”griko” (ή ”grecanico”, που είναι η ελληνική διάλεκτος της Ιταλίας) και ”canta” (τραγουδάω). Η μουσική των Grikanta έχει τη μελωδικότητα της ελληνικής διαλέκτου και τη δύναμη του ρυθμού της Pizzica, η οποία είναι είδος μουσικής που χρησιμοποιήθηκε σαν θεραπευτικό μέσο για το τσίμπημα της αράχνης στη νότια Ιταλία.

Τα μέλη του είναι οι: Pierpaolo Sicuro (φλάουτο, φωνή, ταμπουρέλλο), Ναταλία Λαμπαδάκη (φωνή), Στέλλα Μίχου (χορός), Δημήτρης Βαλιώτης (ταμπουρέλλο,φωνή), Νίκος Φυτανίδης (ακορντεόν), Θεόδωρος Τζήκας (κιθάρα).

Διοργάνωση: Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, Επίτιμο Προξενείο της Ιταλίας και Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης: Έσβησε κεράκια με λάθος νούμερο – «Συν ένα παιδιά» (VIDEO)
Μπαίνοντας στο μαγαζί στη Θήβα τον περίμενε μια τούρτα έκπληξη για τα γενέθλιά του, που πάνω της είχε μπλε κεράκια με τον αριθμό 35
Κασσελάκης: Έσβησε κεράκια με λάθος νούμερο – «Συν ένα παιδιά» (VIDEO)