21

OCT
2018

Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ

Κόντρα ΚΘΒΕ - ηθοποιών με φόντο τη συλλογική σύμβαση εργασίας

23 May 201820.10

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μια κόντρα μεταξύ διοίκησης και καλλιτεχνικής διεύθυνσης με τους ηθοποιούς φαίνεται να υπάρχει για την ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Οι τελευταίοι, μέσω ανακοίνωσης του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών που μοιράστηκε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ το μεσημέρι της Τετάρτης κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης του θερινού προγραμματισμού της δεύτερης κρατικής σκηνής της χώρας ισχυρίστηκαν πως «το ΚΘΒΕ υλοποιώντας τις γενικότερες κατευθύνσεις της κυβέρνησης στον πολιτισμό, έχει αυτή τη στιγμή μόλις μία καλοκαιρινή παραγωγή», πως «το 60% των ηθοποιών του ΚΘΒΕ μένει αναξιοποίητο και παροπλισμένο με ευθύνη της ίδιας της διοίκησης και του ΥΠΠΟ».

Καταλογίζουν πως «η διοίκηση τηρεί χυδαία προκλητική στάση απέναντι στους ηθοποιούς μπροστά στη διαπραγμάτευση για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης (…) έχοντας ως απώτερο στόχο τη συνολική μείωση του αριθμού των ηθοποιών που εργάζονται στο ΚΘΒΕ».

Και προσθέτουν πως «η διοίκηση καταπατά τη ισχύουσα συλλογική σύμβαση (μη δίνοντας τα συμφωνηθέντα εκτός έδρας –σημ. ιδιαίτερη αναφορά στην παράσταση «Ασκητική» που πήγε στην Κίνα)».

Με αφορμή τις παραπάνω κατηγορίες θα γίνονταν συζήτηση στο έκτακτο Δ.Σ. που ορίστηκε για τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης. «Είμαστε σε καλό σημείο. Στα 3 χρόνια που βρισκόμαστε στο τιμόνι έχει μειωθεί το χρέος και έχουν βελτιωθεί οι οικονομικές συνθήκες. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα όπως σε κάθε οικογένεια, όμως προσπαθούμε να τα λύσουμε με κατανόηση» διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Άρης Στυλιανού, ενώ προηγουμένως είπε πως το ΚΘΒΕ καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που έγινε το περασμένο Σάββατο στο Λευκό Πύργο στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη. Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Γιάννης Αναστασάκης τόνισε πως το γεγονός ότι το καλοκαίρι εργάζονται λιγότεροι ηθοποιοί είναι κάτι που ισχύει από το 2012 και γίνεται αναγκαστικά γιατί τους θερινούς μήνες αρκετές από τις σκηνές του είναι κλειστές. Πρόσθεσε δε πως οι ηθοποιοί πρέπει να παίρνουν το καλοκαίρι και τις άδειες τους.


Σειρά κινητοποιήσεων προαναγγέλλει το ΣΕΗ


Εν τω μεταξύ σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων στις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες των μεγάλων θεάτρων της Αθήνας που αρνούνται να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προαναγγέλλει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

 «Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, αξιοποιούμε και την απεργία στις 30 Μάη για να βάλουμε το δικό μας πλαίσιο, τα δικά μας αιτήματα. Να δείξουμε για μια ακόμη φορά σε κυβέρνηση και εργοδοσία ποια είναι η δική μας δύναμη. Ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να πιέσουμε με κάθε τρόπο για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ότι είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών, των δικών μας διεκδικήσεων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρώτη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Μαΐου, στις 12:00, στην έδρα της επιχείρησης των Αθηναϊκών Θεάτρων, Σκιάθου 147, Αθήνα.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)


Θεσσαλονίκη: Ο Γιώργος Χατζηπαύλου έρχεται με “Stand Up Comedy Special”

Πολιτισμός21 Oct 201801.00

Ο γνωστός stand up comedian μίλησε για την συνεργασία του με τον Angelo Tsarouchas λίγο πριν την πρεμιέρα τους στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη… οι στιγμές πριν την απελευθέρωση – Ελεύθερη είσοδος

Πολιτισμός20 Oct 201818.16

Ντοκιμαντέρ με τις στιγμές πριν την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Θερινό σινεμά μας αποχαιρετά με μία δωρεάν προβολή!

Πολιτισμός20 Oct 201817.07

Απόψε στο Θερινό Απόλλων – Μία παράσταση για τους σινεφίλ

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός20 Oct 201811.30

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…


Θεσσαλονίκη: Η υπόθεση Πολκ σε νέο θεατρικό που ανεβαίνει για 1η φορά

Πολιτισμός20 Oct 201801.30

Στο «Υπέρ Ελλάδος» της Σοφίας Νικολαΐδου η αυλαία του οποίου ανοίγει απόψε στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Θεσσαλονίκη: Αποχαιρετιστήριο πάρτι των 53ων Δημητρίων

Πολιτισμός19 Oct 201821.00

Την Κυριακή 21 Οκτώβρη  η τελετή λήξης


53α Δημήτρια: «Black Clouds» από το Βέλγιο στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός19 Oct 201820.40

Αύριο βράδυ για μια ξεχωριστή παράσταση


Θεσσαλονίκη: Έργα του Κώστα Καραμπουκούκη στη Χαλάστρα

Πολιτισμός19 Oct 201820.30

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα Ελευθέρια της Χαλάστρας

Θεσσαλονίκη: Νέο ωράριο στο ΜΜΣΤ

Πολιτισμός19 Oct 201820.10

Λόγω αυξημένης προσέλευσης στην αναδρομική έκθεση Ιόλα  

Μασούτης

porniTyposthes.gr - Twitter

ΔημήτριαTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία