22

SEP
2018

Η ηθοποιός παίζει στην «Μπλε Βασίλισσα» που θα προβάλλεται από την Πέμπτη σε κινηματογράφο της πόλης μας

Φωτεινή Λεβογιάννη: «Με το σινεμά ξεφεύγω από την πλήξη»

15 May 201820.00

Συνέντευξη στη ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ


Η ληστεία της “Μπλε Βασίλισσας” ενός από τα πολυτιμότερα διαμάντια του κόσμου, από μία ομάδα μαφιόζων που δουλεύουν για τον αδίστακτο Άγγελο (Θέμης Πάνου) θα γίνει η αφετηρία για μια σειρά από αποκαλύψεις. Ποιος έκανε τα σχέδια; Ποιος έπαιξε σε διπλό ταμπλό; Και ποιος θα φέρει την ανατροπή;

Οι απαντήσεις στην «Μπλε Βασίλισσα», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξανδρου Σιπσίδη, που την γνωρίσαμε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και που από τη Πέμπτη 17 έως και την Τετάρτη 23 Μαΐου θα προβάλλεται στον κινηματογράφο «Φαργκάνη» στην πόλη μας (Αγ. Παντελεήμονος 10, Καμάρα, τηλ.2310208007).

«Το ενδιαφέρον είναι στο πώς ξετυλίγεται το νήμα αυτής της υπόθεσης εφόσον παρακολουθούμε την ίδια ιστορία τέσσερις φορές κάθε φορά από τα μάτια κι ενός νέου πρωταγωνιστή», μάς είπε η ηθοποιός  Φωτεινή  Λεβογιάννη που παίζει στην ταινία την Μαρία.

 

-Σας αρέσουν τα διαμάντια;

-Το τραγούδι λέει πως τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος ενός κοριτσιού.  Είναι η μόνη φορά που άκουσα τραγούδι να λέει ψέματα. Προσωπικά με αφήνουν αδιάφορη.


-Τι συμβαίνει στους ήρωες της «Μπλε βασίλισσας»; Πώς ξετυλίγεται το νήμα της υπόθεσης;

-Οι ήρωες τις «Μπλε βασίλισσας» με αφορμή μια ληστεία προδίδουν και προδίδονται στην προσπάθεια του ο καθένας να εκπληρώσει τα προσωπικά του κίνητρα. Το ενδιαφέρον όμως είναι ακριβώς το πώς ξετυλίγεται το νήμα αυτής της υπόθεσης εφόσον παρακολουθούμε την ίδια ιστορία τέσσερις φορές κάθε φορά από τα μάτια κι ενός νέου πρωταγωνιστή.


-Τι σας κέντρισε το ενδιαφέρον σε αυτή την ταινία;

-Ακριβώς αυτή η αφηγηματική ιδιαιτερότητα.

-Ποια από τις 4 αφηγήσεις θα ξεχωρίζατε και γιατί;

-Ξεχωρίζω την αφήγηση της Λένας γιατί είναι ίσως ο πιο πολυδιάστατος χαρακτήρας. Τα κίνητρα της μοιάζουν, αλλά δεν είναι εξ ολοκλήρου ταπεινά. Ίσως πάλι επειδή είναι γυναίκα μου ήταν πιο εύκολο να ταυτιστώ.

 

-Είναι μια ταινία με στοιχεία νουάρ γυρισμένη στην Αθήνα. Πώς ήταν η διαδικασία των γυρισμάτων;

-Για μένα ήταν πάρα πολύ διασκεδαστική. Για τους δημιουργούς όμως φαντάζομαι θα ήταν ιδιαίτερα πιεστική εφόσον ολοκληρώθηκε μόλις σε δεκαοχτώ μέρες.


-Τι θα λέγατε για την ηρωίδα που υποδύεστε;

-Είναι ένας χαρακτήρας που με συγκινεί γιατί οι πράξεις ακόμα κι αν είναι εγκληματικές είναι αποτέλεσμα αγάπης. Μου αρέσει αυτή η αντίφαση.

 

-Πόσο  πιστεύετε ότι επηρέασε τον σκηνοθέτη η «θητεία» του στις ταινίες μικρού μήκους;

-Αναμφίβολα κάθε εμπειρία στη σκηνοθεσία ανεξάρτητα από τη διάρκεια διαμορφώνει ένα δημιουργό. Μια θητεία στις μικρού μήκους σίγουρα προσδίδει μια άνεση στο να διαχειρίζεσαι μια ιστορία με την απαραίτητη λακωνικότητα ανακαλύπτοντας όλο και πιο μεστές εκφράσεις της κινηματογραφικής γλώσσας.


-Πώς σχολιάζετε το ελληνικό σινεμά σήμερα;

-Λατρεύω την προσπάθεια που γίνεται με το greek weird wave. Θα μου άρεσε πολύ όμως να δω ένα επικοινωνιακό ελληνικό σινεμά με ταινίες είδους.


-Ποια η αγαπημένη σας ταινία και ποιος ο αγαπημένος σας σκηνοθέτης;

-«Ο αντίχριστος» που τυγχάνει να την έχει κάνει ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης ο Lars Von Trier.


-Πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική και γιατί;

-Από πολύ μικρή ανέπτυξα εξάρτηση από το σινεμά κι αυτός ήταν καθοριστικός παράγοντας. Ήταν αναγκαίο για μένα να βουτάω σε ξένες ιστορίες και να τις οικειοποιούμαι. Δεν έχω βρει αποτελεσματικότερο τρόπο να ξεφεύγω από την πλήξη.


-Ποιο το πιο όνειρό σας και ποια τα επόμενα σχέδιά σας;

-Ονειρεύομαι να έχω εξίσου δημιουργικές εμπειρίες και στο μέλλον. Τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο. Τα επόμενα σχέδιά μου δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα επομένως δεν δύναμαι να αποκαλύψω κάτι γι αυτά.

Γνωρίζατε ότι:

-Ο Αλέξανδρος Σιπσίδης έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες μικρού μήκους “Αν Ήταν Νόμιμος ο Βιασμός” (2013), “Iris” (Εύφημη Μνεία στο Φεστιβάλ Δράμας 2011) και “Γάλα” (Ειδικό Βραβείο στο Φεστιβάλ Δράμας 2008 και Τιμητική Διάκριση στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2008).


-Οι κόπιες της ταινίας που θα διανεμηθούν στις αίθουσες έρχονται με ενδογλωσσικούς υπότιτλους για κωφούς/ές και βαρήκοους/ες ( SDH). Οι υπότιτλοι δημιουργήθηκαν με την επιμέλεια και πιστοποίηση της “Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών”. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που γίνεται αποκλειστική διανομή ταινίας με SDH υπότιτλους

-Για την ιστορία, στα γυρίσματα της ταινίας χρησιμοποιήθηκαν 3 διαφορετικά “διαμάντια”. Η μέση αξία τους ανέρχεται στα 7,5 €. Τα γυρίσματα διήρκησαν 18 συνολικά μέρες.


Σημειώστε πως στην ταινία παίζουν οι: Μιχάλης  Οικονόμου, Δημήτρης Ήμελλος, Ράσμι Σούκουλη, Γιώργος Αδαμαντιάδης , Θέμης Πάνου, Φωτεινή  Λεβογιάννη, Δημήτρης Καπετανάκος, Τζο Παπανικολάου, Προμηθέας Νερρατίνι,  Πάνος Δημητράς. Ώρα προβολής: 22.00.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)


Κατερίνα Δεληκωνσταντινίδου: «Το ‘68 εξακολουθεί να είναι παραγωγικό»

Πολιτισμός22 Sep 201801.30

Τι ανέφερε η Διδάκτορας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ με αφορμή συνέδριο που γίνεται στο πλαίσιο των Δημητρίων

«Ο Μολυβένιος Στρατιώτης στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Πολιτισμός21 Sep 201819.40

Το έργο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν θα ανεβεί σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη


Κinder-thek: H παιδική βιβλιοθήκη του Goethe ετοιμάζει γιορτή για όλους!

Πολιτισμός21 Sep 201819.19

Και υποδέχεται μικρούς και μεγάλου με μια μέρα γεμάτη με δράσεις


Θεσσαλονίκη: ‘Νυχτερινά’ της ΚΟΘ στο Μέγαρο Μουσικής

Πολιτισμός21 Sep 201818.50

Απόψε σε μια συναυλία γεμάτη μαγεία


53α Δημήτρια: Βάζουν… πλώρη για να γίνουν διεθνή

Πολιτισμός21 Sep 201818.40

Από τον Πύργο Τριγωνίου έγινε η παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός21 Sep 201811.30

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…


Θεσσαλονίκη: Δωρεάν συναυλία σήμερα με την Ελ. Τσαλιγοπούλου για καλό σκοπό

Πολιτισμός21 Sep 201810.00

Διοργανώνεται σήμερα στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου 
Μασούτης

Mediterranean Cosmos

Huawei Y series

MiseryΝυχτερινος ΗμιμαραθωνιοςTyposthes.gr - TwitterΔημήτριαTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία