Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Για παιδιά

Για 5η συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης / Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού / Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ, διοργανώνει το 5ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ "Elephantastico".  Πρόκειται για ένα φεστιβάλ με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανισμούς, που συνεργάζονται με γνώση και ευαισθησία για ένα ψυχαγωγικό, παιδαγωγικό και πολιτιστικό τριήμερο γιορτής στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Για το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης. Δράσεις από τις 10 το πρωί έως τις 8/30 το βράδυ.

SKG BRIDGES

Συνεχίζεται και σήμερα το φεστιβάλ SKG Bridges σε διάφορους χώρους πολιτισμού και σε πάρκα στην πόλη μας. Περισσότερα στο: https://skgbridgesfestival.com/

 Η Ε΄ Δημοτική Κοινότητα Δήμου Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Αντλεριανής Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης, μας προσκαλούν στις 19.30 στο δημαρχείο στην ομιλία με θέμα: "Δεν είναι η ζωή που μας απογοητεύει αλλά … οι προσδοκίες μας".  Εισηγητής: Νάσος Μάντζιος, Συντονιστής Ομάδων Κέντρου Αντλεριανής Ψυχολογίας.

Ο IANOS και οι Εκδόσεις Πατάκη μας προσκαλούν ώρα 19:00 στο πατάρι του Ιανού (Αριστοτέλους 7) στην παρουσίαση του βιβλίου του Βλάση Αγτζίδη, "Εμείς και το Ισλάμ. Η συνάντηση του ελληνισμού με τον αραβο-μουσουλμανικό κόσμο".

Στις 20.00 στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Νικολάου Γερμανού 1 εγκαινιάζεται η έκθεση «Αρχιτεκτονική Κληρονομιά στη Μακεδονία και τη Θράκη-Το έργο του Τμήματος Παραδοσιακών Οικισμών & Διατηρητέων Κτιρίων 1986-2018». Θα λειτουργήσει μέχρι 30/5. Ώρες λειτουργίας Πινακοθήκης: Δευτέρα - Παρασκευή 9.00-14.00, Τετάρτη 18.00 - 21.00 & Κυριακή 10.00 - 14.00.

-Το ξενοδοχείο Metropolitan ( Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 65) φιλοξενεί μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2018, την 25η Έκθεση Εικαστικών Έργων "Σχήματα με χρώματα". Πρόκειται για τη δεύτερη ατομική έκθεση της εικαστικού κας Μαρίας Γρηγοριάδου. Η έκθεση εκτείνεται στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, όπου μεταμορφώνονται σε ένα προσωπικό χώρο - χάρτη της καλλιτέχνιδας.  Λειτουργεί 10.00-21.00.

-«Κιβωτός» είναι ο τίτλος της έκθεσης του αρχιτέκτονα-εικαστικού Στέργιου Τσιούμα που φιοξενείται στην Βίλλα Πετρίδη 5-28 Μαΐου 2018 και περιλαμβάνει έργα και λίγες ζωγραφιές από την τελευταία 20ετία, όπου ανιχνεύεται η σχέση του κατασκευάζειν και του ποιείν.

-Έκθεσης γλυπτικής Ιωάννη Αστερίου φιλοξενείται στη Chalkos Gallery (Ιουστινιανού 21). Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο ίδρυμα "Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας". Λειτουργεί 18.30-21.00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται οι επιδόσεις στα διοικητικά δικαστήρια
Αφορά τις επιδόσεις εγγράφων από το ΣτΕ και τα διοικητικά δικαστήρια Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Τρίπολης
Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται οι επιδόσεις στα διοικητικά δικαστήρια