Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σινέ περίπατος στη Θεσσαλονίκη

Μια διαδρομή στις κινηματογραφικές μνήμες της Θεσσαλονίκης με ιστορίες από την πόλη και το σινεμά

Σινέ περίπατος στη Θεσσαλονίκη θα γίνει την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, ώρα 11 πμ. με αφετηρία το Λευκό Πύργο και με πρωτοβουλία του Thessaloniki Walking Tours.

Οι διοργανωτές αναφέρουν: «Συνδέουμε τόπους και μνήμες και ξεδιπλώνουμε τα 100 και πλέον χρόνια της κινηματογραφικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Αφηγούμαστε τις μικρές και μεγάλες ιστορίες από την πόλη και το σινεμά, ιχνηλατούμε την Θεσσαλονίκη των κινηματογραφόφιλων, των αιθουσών, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και αναζητούμε την πόλη όπως αυτή αποτυπώθηκε σε ταινίες.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας εντοπίζουμε τα σημεία και τους χώρους στο ιστορικό κέντρο της πόλης που συνδέθηκαν με ταινίες, πρόσωπα και γεγονότα και προσεγγίζουμε την Θεσσαλονίκη από την οπτική της κινηματογραφικής ιστορίας της. 

Ξεκινώντας την περιήγησή μας από το Λευκό Πύργο και καταλήγοντας στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στην Προβλήτα Α’  στο Λιμάνι, όπου θα γίνει προβολή οπτικοαουστικού υλικού, μοιραζόμαστε τις ιστορίες που καθόρισαν την συναρπαστική σχέση της πόλης με το σινεμά».

Και ευχαριστούν θερμά για τη συνεργασία το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Σχεδιασμός & υλοποίηση: Λίνα Μυλωνάκη, Δημοσιογράφος, ιστορικός κινηματογράφου, Δρ. Κινηματογραφικών Σπουδών ΑΠΘ & Γιάννης Γκροσδάνης, Δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου

Διάρκεια: περίπου 3 ώρες

Συμμετοχή: 10 ευρώ

Κρατήσεις:  [email protected] 

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours προτείνει θεματικές διαδρομές στη Θεσσαλονίκη επιχειρώντας να συνδέσει το παρελθόν με το σύγχρονο πρόσωπό της πόλης. Η ομάδα δίνει έμφαση στις ανθρώπινες ιστορίες, στο μικρό, αυτό που γλίστρησε από τη μεγάλη Ιστορία, το οποίο όμως συνδέεται με τα μεγάλα γεγονότα που καθόρισαν τον σύνθετο χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης και της περιπέτειας της μέσα στον χρόνο. Οι καλά σχεδιασμένες διαδρομές δίνουν την ευκαιρία να ευχαριστηθούμε την πόλη  με τρόπο διασκεδαστικό και παράλληλα τεκμηριωμένο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ