Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (Αίθουσα Εκδηλώσεων Κ.Ω.Θ. «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15)  φιλοξενεί στις 21.00 μια πολλά υποσχόμενη συναυλία με το τρίο μουσικής δωματίου που το απαρτίζουν οι γνωστοί και έμπειροι σε διάφορα είδη μουσικής , Δημόπουλος Νικολό- φλάουτο, Στέπιτς Ζόραν – βιολοντσέλο και Δημόπουλος Δημήτρης – πιάνο. Θα παρουσιαστούν έργα των F. Gaubert - Three water colors , Αποστόλου - Piano trio και G. F. Händel - Trio sonata.

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού μάς προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Κωνσταντίνου Ράπτη, Δρα αρχαιολογίας, με τίτλο «Αχειροποίητος Θεσσαλονίκης· μια επανεξέταση της αρχιτεκτονικής, του διακόσμου και της ιστορίας της πρωτοβυζαντινής βασιλικής από την ίδρυσή της έως την αυγή του 20ου αιώνα»  στις 20.00 στο Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Μουσείου. Την εκδήλωση προλογίζει η διευθύντρια του ΜΒΠ, δρ Αγαθονίκη Τσιλιπάκου.

Στη διάλεξη θα αναλυθεί η αρχιτεκτονική, ο γλυπτός και ο εντοίχιος διάκοσμος της Αχειροποίητου, της αρτιότερα διατηρούμενης αρχιτεκτονικής σύνθεσης της ύστερης αρχαιότητας στη Θεσσαλονίκη, και θα παρουσιαστεί η ιστορία του μνημείου από την ίδρυσή του στα τέλη του 5ου ή τις αρχές του 6ου αιώνα έως την ενσωμάτωση της Θεσσαλονίκης στο νέο Ελληνικό κράτος την δεύτερη δεκαετία του 20ου αιώνα.

-Ομιλία – συζήτηση με θέμα «Οι καταστροφικές επιπτώσεις από την εξόρυξη χρυσού στην Κεντρική Μακεδονία» θα πραγματοποιηθεί στο δήμο Αμπελοκήπων –Μενεμένης στο ‘’Καραπάντσειο’’ Πολιτιστικό κέντρο (Μεγ.Αλεξάνδρου 22) στις 19.30. Θα μιλήσουν ο Φυσικός Καθηγητής ΑΠΘ Χρήστος Ελευθεριάδης, ο Καθηγητής Γεωφυσικής ΑΠΘ Κωνσταντίνος Παπαζάχος, ο Διευθυντής Ερευνών ΙΤΣΑΚ – ΟΑΣΠ Βασίλειος Λεκίδης, ο

Δασολόγος Καθηγητής ΑΠΘ Θεοχάρης Ζάγκας και ο Γεωπόνος Δρ. Μελισσοκομίας ΑΠΘ Γεώργιος Γκόρας.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μπογδάνου «Ο μάγος άχρηστος» στις 6:30 μ.μ. στον χώρο της βιβλιοθήκης (Ορέστου 33 και Χαλκιδικής), στη Θεσσαλονίκη. Για παιδιά από 3 ετών.

-Μια πρωτότυπη έκθεση έργων τέχνης, με οικολογική προσέγγιση και εμπνευσμένη από τη θάλασσα, του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη, φιλοξενείται στον Πολυχώρο Τέχνης του Δήμου Καλαμαριάς Ρεμέτζο (Ν. Πλαστήρα 2).

-Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Nadezhda Pavlova (Βουλγαρία, Φωτογράφος/Επιμελήτρια), παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: “Τόπος / Μνήμη”, στην "Τάμπια" (Κ. Μελενίκου 14Γ, Θεσσαλονίκη), από 11/04/2018 μέχρι 29/04/2018.

Συμμετέχουν οι Έλληνες φωτογράφοι (μέλη του Φ.Κ.Θ.) Λευτέρης Μικρός, Νίκος Πρίπορας, Άννυ Βλαχοπούλου, Τζένη Ντόκου, Μένη Σεϊρίδου / Έλσα Τζιάνα και οι Βούλγαροι φωτογράφοι Nadezhda Pavlova, Dimo Dimov, Nikola Mihov και Timohir Stoyanov.

-Στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108 συνεχίζεται η έκθεση «Εαυτούς και Αλλήλους-Από τη συλλογή του Διονύση Φωτόπουλου».

Η έκθεση, που διοργανώθηκε από το ΜΙΕΤ και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Εϋνάρδου τον Δεκέμβριο του 2017, θα διαρκέσει έως τις 4 Μαΐου 2018. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως και Κυριακή 10:00-18:00, Δευτέρα κλειστά.Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Με αύξηση - ρεκόρ σε θεατές και επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 26ο ΦΝΘ
Φέτος πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 300 προβολές σε φυσικούς χώρους και προβλήθηκαν 250 ντοκιμαντέρ μεγάλου και μικρού μήκους
Θεσσαλονίκη: Με αύξηση - ρεκόρ σε θεατές και επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 26ο ΦΝΘ
eurojackpot
Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα

Ήρθε και στην χώρα μας για να κάνει τα όνειρα μας πραγματικότητα! Το Eurojackpot με τα τεράστια έπαθλα ξεκίνησε και στην Ελλάδα,...

Eurojackpot: Αυτό είναι το νέο παιχνίδι που κάνει τα όνειρα... πραγματικότητα