Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ένα γύρισμα… έκπληξη στην πίσω «αυλή» μας (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Στην αυλή του typosthes.gr

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Μια πάροδο της οδού Γιαννιτσών, κοντά στο ύψος της Κωλέττη (που τυχαίνει να είναι και η πίσω αυλή των γραφείων του typosthes.gr) επέλεξαν οι συντελεστές της παράστασης «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» που θα ανεβάσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, για να γυρίσουν το trailer της επερχόμενης αυτής δουλειάς.

Ο Χάρης Παπαδόπουλος, που τον έχουμε δει ως ηθοποιό σε παραστάσεις του ΚΘΒΕ (τελευταία του συμμετοχή ήταν στην "Αυλή των θαυμάτων"), θα υπογράψει τη σκηνοθεσία μαζί με την Ελευθερία Αγγελίτσα. Ο ίδιος εν μέσω των γυρισμάτων δήλωσε στο typosthes.gr: «Γυρίζουμε το trailer της παράστασης “Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν” που θα ανεβεί στις 20 Μαίου στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας. Πρόκειται για μια συνεργασία ΚΘΒΕ και ΠΑΜΑΚ.

Το trailer δείχνει κάποια ενδεικτικά σημεία των δράσεων της παράστασης. Ο θεατής θα πάρει μια γεύση από το τι θα παρακολουθήσει».

Όσο για την υπόθεση; «Το έργο αυτό του Μπρεχτ μιλάει για μια κοπέλα, την Σεν Τε, που στην αρχή του έργου δουλεύει ως ιερόδουλη μέχρι την στιγμή που έρχονται οι θεοί και της δίνουν χρήματα. Αυτή ανοίγει ένα μικρό καπνοπωλείο, ερωτεύεται, αλλά, λόγω των περιστάσεων, αναγκάζεται να μεταμφιεστεί σε άνδρα, στον Σούι Τα, για να σώσει το μαγαζί της. Το καπνοπωλείο στη συνέχεια γίνεται μεγάλο σαν εργοστάσιο μέχρι που φανερώνεται η “απάτη” της Σεν Τε. Όλοι νόμιζαν μέχρι τότε πως η Σεν Τε είχε σκοτώσει τον Σούι Τα. Αλλά μετά αντιλαμβάνονται πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Και στο τέλος γίνεται ένα δικαστήριο με δικαστές τους θεούς που δώσανε τα χρήματα στην Σεν Τε για το καπνοπωλείο. Ο Μπρεχτ αφήνει ανοιχτό το τέλος για να κρίνουν οι θεατές ποια θα ήταν η καλύτερη απόφαση», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξαπατούσαν πολίτες τηλεφωνικά παριστάνοντας το λογιστή ή τον υποψήφιο αγοραστή
Εξιχνιάστηκαν 16 απάτες, τρεις εκ των οποίων στη Θεσσαλονίκη - Δικογραφία για 9 άτομα - Συνολικά κατάφεραν να αποσπάσουν από τους παθόντες άνω των...
Εξαπατούσαν πολίτες τηλεφωνικά παριστάνοντας το λογιστή ή τον υποψήφιο αγοραστή
Κακοκαιρία: Σε Σκόπελο και Καρδίτσα καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
Τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν σταδιακά στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και να εξασθενήσουν
Κακοκαιρία: Σε Σκόπελο και Καρδίτσα καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής