Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διαγωνισμός για την «Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα»

Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε την παράσταση που παίζεται στο Θέατρο Τ

Η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», ανεβάζει στο Θέατρο Τ. (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16)το βραβευμένο έργο του Ζοέλ Πομμερά «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα», σε σκηνοθεσία της Χριστίνας Χατζηβασιλείου.

Το typosthes.gr είναι χορηγός επικοινωνίας και κληρώνει δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του για την παράσταση του Σαββάτου 21 Απρίλη με ώρα έναρξης 21.30. Πώς θα τις διεκδικήσετε; Στείλτε μας email στο [email protected] με θέμα ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΟ γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας μέχρι αύριο Παρασκευή 20 Απρίλη 2018 ώρα 16.00. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν.

Για το έργο

Πρόκειται για «ένα πολυφωνικό σχόλιο πάνω στην έννοια της αγάπης», όπως αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης. Και εξηγούν: «Πίσω από τον παράξενο τίτλο του, κρύβονται στιγμιότυπα από τις σχέσεις των ανθρώπων, ιστορίες έρωτα και χωρισμού, που μιλούν με μελαγχολία, σκληρότητα, μεταφυσική διάθεση, αλλά και χιούμορ, για το αδιέξοδο της αγάπης.

Είναι τελικά ουτοπία η ερωτική αρμονία; Η αγάπη είναι τόσο ανέφικτη, όσο υπαινίσσεται ειρωνικά ο τίτλος; Σύγχρονες παραλλαγές πάνω σε ένα αιώνιο θέμα, οι σκηνές του Πομμερά ταλαντεύονται ανάμεσα στην προσδοκία και τη διάψευση, τον κυνισμό και τον λυρισμό, το δράμα και την κωμωδία».

Ο Ζοέλ Πομμερά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» με το έργο του «Οι έμποροι» σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, πρώτα στο θέατρο Αμαλία (2008) και κατόπιν στο Φεστιβάλ Αθηνών (2009). «Η Επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» πρωτοπαίχτηκε στο Παρίσι, στο θέατρο Οντεόν, το 2013. Πρώτη ελληνική παράσταση από το Θέατρο Τέχνης, το 2016, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη.

Μετάφραση: Μαριάννα Κάλμπαρη, Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Χριστίνα Χατζηβασιλείου, Σκηνικά - Κοστούμια: Όλγα Χατζηιακώβου, Φωτισμοί: Δήμητρα Αλουτζανίδου, Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Δάγκαλης, Βοηθός σκηνογράφου - ενδυματολόγου: Σοφία Τσιριγώτη, Πρωτότυπη μουσική: Lobac, Full Houze, Φωτογραφίες: Χρήστος Κυριαζίδης, Σχεδιασμός αφίσας: Μαριέττα Πανίδου. Παίζουν: Σοφία Βούλγαρη, Κυριάκος Δανιηλίδης, Ζωή Λαζαριώτου, Δημήτρης Ναζίρης, Ηλίας Παπαδόπουλος, Πέτρος Παπαζήσης, Αρετή Πολυμενίδη.

Παραστάσεις: 13 Απριλίου – 20 Μαΐου 2018, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30, Κυριακή στις 20:00, Διάρκεια: 85 λεπτά.

Είσοδος 13€, 10€ μειωμένο. Προπώληση: viva.gr. Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ