Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

«Σπουδές Φύλου: Αφετηρίες, διαδρομές, αναπλαισιώσεις» είναι ο τίτλος της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί 17:00-21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κτίριο Μ2 – Μουσείο (ισόγειο).

Οι Σπουδές Φύλου είναι ένας επιστημονικός τομέας που θέτει την ταυτότητα και την αναπαράσταση του φύλου ως κεντρικά εργαλεία ανάλυσης για την πληρέστερη κατανόηση ζητημάτων όπως η πολιτική, η εκπαίδευση, η τέχνη κλπ. Οκτώ επιστημόνισσες μέσα από τις ομιλίες τους θα αναφερθούν στο θέμα διαχρονικά από τη Μεταπολίτευση και εξής.

Το πρόγραμμα θα κλείσει μουσικά με έργα Haydn και Martinu, που θα ερμηνεύσει το ντουέτο Μαρία Ανισέγκου (βιολοντσέλο) και Γρέτα Παππά (βιολί).

Σειρά βιβλιοπαρουσιάσεων περιλαμβάνει το πρόγραμμα των επόμενων εκδηλώσεων του Απριλίου στον Πολυχώρο Μαλλιάρης Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα).

Σήμερα Παρουσίαση του βιβλίου της Σουζάνας Παντελιάδου με τίτλο:«Μαθησιακές δυσκολίες – δυσλεξία. Οδηγός για γονείς» (εκδόσεις Πεδίο).

-Την Κυριακή 15 Απριλίου, από τις 15:00 έως τις 19:00 στο Κήπο του Νερού στη παραλία της Θεσσαλονίκης θα γίνει η υπαίθρια έκθεση του Narrative Movements. Το γεγονός θα λάβει μέρος σε 40 χώρες συγχρόνως ανά τον κόσμο στις 15 Απριλίου 2018 με την επίβλεψη 44 καλλιτεχνικών διευθυντών, όλοι τους οι ίδιοι καλλιτέχνες και τη συμμετοχή 200 εικαστικών. Στην Ελλάδα την επίβλεψη έχει η Νατάσα Γκοβεδάρου ως Επίτιμη Διευθύντρια και συντονίστρια εκπροσωπώντας το Narrative Movements.

-Tο Αριστοτέλειο Κολλέγιο, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια προσφοράς του στην πολύπλευρη γνώση, τον πολιτισμό, την τέχνη, την παιδεία, τον αθλητισμό και την καινοτομία, μας προσκαλεί στην 18η Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής με ειδικό αφιέρωμα στον μεγάλο Ισπανό καλλιτέχνη Pablo Picasso στο Mediterranean Cosmos (11ο χιλ Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών) έως 22/4 καθημερινά 11.00-20.00.

-Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Nadezhda Pavlova (Βουλγαρία, Φωτογράφος/Επιμελήτρια), παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: “Τόπος / Μνήμη”, στην "Τάμπια" (Κ. Μελενίκου 14Γ, Θεσσαλονίκη), από 11/04/2018 μέχρι 29/04/2018.

Συμμετέχουν οι Έλληνες φωτογράφοι (μέλη του Φ.Κ.Θ.) Λευτέρης Μικρός, Νίκος Πρίπορας, Άννυ Βλαχοπούλου, Τζένη Ντόκου, Μένη Σεϊρίδου / Έλσα Τζιάνα και οι Βούλγαροι φωτογράφοι Nadezhda Pavlova, Dimo Dimov, Nikola Mihov και Timohir Stoyanov.

-Στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108 συνεχίζεται η έκθεση «Εαυτούς και Αλλήλους-Από τη συλλογή του Διονύση Φωτόπουλου».

Η έκθεση, που διοργανώθηκε από το ΜΙΕΤ και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Εϋνάρδου τον Δεκέμβριο του 2017, θα διαρκέσει έως τις 4 Μαΐου 2018. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως και Κυριακή 10:00-18:00, Δευτέρα κλειστά.Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ