Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: «Ουζερί Τσιτσάνης» από τους έφηβους της ΧΑΝΘ

Στο θέατρο Αυλαία

Το Θεατρικό Εργαστήρι Εφήβων της Χ.Α.Ν.Θ. παρουσιάζει το έργο "Ουζερί Τσιτσάνης" σε διασκευή - σκηνοθεσία Δέσποινας Σαρόγλου, την Κυριακή 22 Απριλίου στις 17:30 στο Θέατρο Αυλαία (ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή).

Θεσσαλονίκη 1943.Μια πόλη εξουθενωμένη απο την Κατοχή. Η Αντίσταση,σε έξαρση.Το ΕΑΜ στρατολογεί νέους στο μέτωπο κατα του ναζισμού. Τα εβραϊκά γκέτο πλυθαίνουν ολοένα.Ταγματασφαλίτες, μαυραγορίτες,περίπολα,απαγορεύσεις,πεινα,φτώχια, ανασφάλεια. Από τον παλιό σταθμό Θεσσαλονίκης ξεκινούν τα πρώτα τρένα για το Άουσβιτς. Μέσα στη μαυρίλα του πολέμου,ένας έρωτα ανάμεσα σε μια εβραιοπούλα κι έναν χριστιανό προσπαθεί να αντέξει.

Το Ουζερί Τσιτσάνης στην Παύλου Μελά 22, δουλεύει στο κέντρο της κατεχόμενης πόλης, μέσα στη φωτιά κι ο Βασίλης Τσιτσάνης, 28 χρονών τότε, συνθέτει τα καλύτερα ίσως τραγούδια του που θα μείνουν αξέχαστα και διαχρονικά στο πέρασμα του χρόνου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Σκηνοθεσία - διασκευή Σαρόγλου Δέσποινα

Βοηθός σκηνοθέτη/φωτογραφίες/αφίσα-Γεώργιος Δερνίκας

φωτισμοί/βίντεο-Ανέστης Ατακτίδης

Μουσική επιμέλεια-Σαρόγλου Δέσποινα

Παίζουν: Ατζέμη Φανή, Γκλεζάκης Βασίλης, Ζιάκας Κωνσταντίνος, Κίρτσου Αναστασία, Κυριακού Χριστίνα, Μανωλάς Νικόλας, Μπουρτσάλα Λυδία Παπαδημοπούλου Ραφαέλλα, Ρέππα Ελευθερία, Σελιβάνωφ Δανάη, Τσιμοπούλου Δήμητρα, Τυμπανίδου Εύα,

Αβραμίδης Ηλίας, Νικολαίδης Στέφανος, Πατίδης Κώστας, Κάτσος Κωνσταντίνος.

Κυριακή 22 Απριλίου στις 17:30 στο Θέατρο Αυλαία

Τιμή εισόδου : €7 (η πώληση των εισιτηρίων ξεκινάει 1 ώρα πριν την έναρξη της παράστασης)

Πληροφορίες: Τμήμα Επιμορφωτικών Προγραμμάτων Χ.Α.Ν.Θ. 231 600 1000

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ