Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έκθεση του Νίκου Ασλανίδη στην Καλαμαριά

Με οικολογική προσέγγιση και εμπνευσμένη από τη θάλασσα

Μια πρωτότυπη έκθεση έργων τέχνης, με οικολογική προσέγγιση και  εμπνευσμένη από τη θάλασσα,  του δημοσιογράφου Νίκου  Ασλανίδη, εγκαινιάζεται το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, στις 7.30 το βράδυ,  στον Πολυχώρο Τέχνης του Δήμου Καλαμαριάς ΡΕΜΕΤΖΟ (Ν. Πλαστήρα 2).

Η ΄Εκθεση με τίτλο «Θάλασσες …» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο  Καλαμαριάς,  περιλαμβάνει έργα  τα οποία  φιλοτέχνησε με πολύ μεράκι και αγάπη ο καλλιτέχνης. Υλικά κυρίως ξύλα από παλιά καράβια ξεχασμένα σε καρνάγια, αλλά  και από αλιευτικά σκάφη που αποσύρθηκαν για να αντικατασταθούν,  μαζί και με γιαλόξυλα, αποτελούν την πρώτη ύλη των έργων που δημιουργεί με πολύ φαντασία και χρώμα.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την επόμενη Παρασκευή 27 Απριλίου και οι ώρες λειτουργίας καθημερινά  από τις 18.00 -22.00 και την Κυριακή 12.00 – 17.00

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Νίκος Ασλανίδης είναι δημοσιογράφος, επί 35 χρόνια καταγράφει ειδήσεις και ιστορίες ανθρώπων που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς.

Με την εκπομπή της ΕΤ3 «Αληθινά Σενάρια» ανακάλυψε πολλούς καλλιτέχνες που αναδείχθηκαν με έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά.

Αυτοί τον ενέπνευσαν και την τελευταία δεκαετία, παράλληλα με τη δημοσιογραφία, άρχισε να κατασκευάζει διάφορα έργα χρησιμοποιώντας κυρίως ξύλα από παλιά πλοία, που έβρισκε σε καρνάγια. Τα περισσότερα ήταν αλιευτικά σκάφη, που αποσύρθηκαν για να αντικατασταθούν από νέα. Με αυτά τα ξύλα άρχισε να δημιουργεί επιτοίχια καράβια, τα οποία στόλιζε τα Χριστούγεννα, όπως τον παλιό καλό καιρό και τα χάριζε σε φίλους.

Στη συνέχεια, με τα ίδια ξύλα αλλά και γιαλόξυλα προχώρησε και σε άλλες κατασκευές τις οποίες μπορείτε να δείτε στην έκθεση που διοργανώνεται στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo.

Ο Νίκος Ασλανίδης σημειώνει:

«Αν και στεριανός πάντα ένιωθα θλίψη βλέποντας καράβια που «όργωσαν» θάλασσες, να σαπίζουν στα καρνάγια. Τελευταία, άρχισα να χαίρομαι γιατί με τα διαλυμένα σκαριά κατασκευάζω τα δικά μου καΐκια και ταξιδεύω όσο δεν ταξίδεψα ποτέ…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ