Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Βιβλίο

-Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης μας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Καργιώτη «Γεωγραφίες της Μετάφρασης -Χώροι, κανόνες, ιδεολογίες» σήμερα, Τρίτη 17 Απριλίου 2018, στις 19:30, στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ

Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη. Θα μιλήσουν η Λίζυ Τσιμικώκου, ο Μιχάλης Χρυσανθόπουλος και η Γεωργία Πατερίδου.

-Οι εκδόσεις Ianos παρουσιάζουν στις 19.00 στο πατάρι του βιβλιοπωλείου στην Αριστοτέλους 7 το βιβλίο-cd "Επιτάφιος" των Γιάννη Ρίτσου και Μίκη Θεοδωράκη.

Ερμηνεύει ο Παναγιώτης Καραδημήτρης. Κλασική κιθάρα: Μιχαηλάγγελος Τουμανίδης.  Θα μιλήσουν ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής, ο  δημοσιογράφος – συγγραφέας Χρίστος Ζαφείρης και ο πολιτικός μηχανικός – συγκοινωνιολόγος, αρθρογράφος – συγγραφέας Σταύρος Κωνσταντινίδης.

-Η Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου)έχει παρουσιάζει την  έκθεση της Αθηναίας εικαστικής δημιουργού Νάιρας Στεργίου, η οποία εγκαινιάζεται απόψε στις 19.00 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 21 Απριλίου 2018. Στην διάρκεια της έκθεσης η καλλιτέχνις θα παρουσιάσει το πολυσχιδές και ενδιαφέρον έργο της με τρόπο που επιλέγει η ίδια στους χώρους της. Λειτουργεί: Τρίτη –Παρασκευή 17.00-21.00, Σάββατο 11.00-14.00.

-Tο Αριστοτέλειο Κολλέγιο, γιορτάζοντας τα 50 χρόνια προσφοράς του στην πολύπλευρη γνώση, τον πολιτισμό, την τέχνη, την παιδεία, τον αθλητισμό και την καινοτομία, μας προσκαλεί στην 18η Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής με ειδικό αφιέρωμα στον μεγάλο Ισπανό καλλιτέχνη Pablo Picasso στο Mediterranean Cosmos (11ο χιλ Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών) έως 22/4 καθημερινά 11.00-20.00.

-Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Nadezhda Pavlova (Βουλγαρία, Φωτογράφος/Επιμελήτρια), παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: “Τόπος / Μνήμη”, στην "Τάμπια" (Κ. Μελενίκου 14Γ, Θεσσαλονίκη), από 11/04/2018 μέχρι 29/04/2018.

Συμμετέχουν οι Έλληνες φωτογράφοι (μέλη του Φ.Κ.Θ.) Λευτέρης Μικρός, Νίκος Πρίπορας, Άννυ Βλαχοπούλου, Τζένη Ντόκου, Μένη Σεϊρίδου / Έλσα Τζιάνα και οι Βούλγαροι φωτογράφοι Nadezhda Pavlova, Dimo Dimov, Nikola Mihov και Timohir Stoyanov.

-Στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108 συνεχίζεται η έκθεση «Εαυτούς και Αλλήλους-Από τη συλλογή του Διονύση Φωτόπουλου».

Η έκθεση, που διοργανώθηκε από το ΜΙΕΤ και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μέγαρο Εϋνάρδου τον Δεκέμβριο του 2017, θα διαρκέσει έως τις 4 Μαΐου 2018. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως και Κυριακή 10:00-18:00, Δευτέρα κλειστά.Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Φράκαρε ο Περιφερειακός – Τεράστια ταλαιπωρία για οδηγούς (ΧΑΡΤΗΣ)
Πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα και ουρές χιλιομέτρων και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου – Αυξημένη κίνηση και μέσα στην πόλη
Θεσσαλονίκη: Φράκαρε ο Περιφερειακός – Τεράστια ταλαιπωρία για οδηγούς (ΧΑΡΤΗΣ)
Σήμερα στον Ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα
Για την επίθεση μέσα στην Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου – Παραμένει κρατούμενος από χθες
Σήμερα στον Ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα