Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το 6daEXIt ζωντανά στο Vitruvian Thing

Μία συναυλία με scores πειραματικής μουσικής

Το Vitruvian Thing (Πτολεμαίων 29Α, 54630, 4ος ορ., εντός στοάς) φιλοξενεί την επετειακή συναυλία των 6daEXIt improvisation ensemble την Κυριακή 15 Απριλίου, 21:00.

Κλείνονας μία δεκαετία δημιουργικής πορείας, θα παρουσιάσουν μία συναυλία με scores πειραματικής μουσικής, αλλά και θα αυτοσχεδιάσουν ελεύθερα παράγοντας ήχους, νότες και θορύβους.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας οι 6daEXIt θα παίξουν τρεις συνθέσεις πειραματικής μουσικής: τη λεκτική παρτιτούρα 2 από τη συλλογή People’s Music (2008/09) του Αλέξη Πορφυριάδη, τη λεκτική παρτιτούρα Elongation από τη συλλογή For Times To Come του Karlheinz Stockhausen, και τη λεκτική παρτιτούρα Just Above and/or Below the Waterline (2010) του Michael Winter, που είναι μία από τις παρτιτούρες που δέχτηκαν οι 6daEXIt μετά από την ανοιχτή πρόσκληση για συνθέσεις πειραματικής μουσικής το 2016. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα θα κάνει ένα session ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.

 Η ομάδα μουσικού αυτοσχεδιασμού 6daEXIt δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2007 μέσα από ένα μάθημα του Αλέξη Πορφυριάδη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. Aσχολούνται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, αλλά έχουν επίσης παρουσιάσει εκδοχές γραφικών και λεκτικών παρτιτούρων συνθετών όπως οι John Cage, Karlheinz Stockhausen, Carl Bergstrom-Nielsen, Michael Winter, Samuel Vriezen, Taylan Susam, Joseph Kudirka, Daniel Barbiero, Αλέξη Πορφυριάδη και Βασίλη Χατζημακρή, σε μεμονωμένες συναυλίες και φεστιβάλ.

Vitruvian Thing

Web: http://vitruvianthing.com

Facebook: https://facebook.com/vitruvianthing

Είσοδος με απροσδιόριστο εισιτήριο, μόνο με κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Πληροφορίες:  http://vitruvianthing.com/6daexit

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1800678363568710/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ