Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

-Το βιβλιοπωλείο Μυθιστορία (Βαφοπούλου 20, τηλ 231 042 8846) και οι εκδόσεις Επόμενος Σταθμός μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Λυκάρτση «Η πολιτεία που δεν έβρεχε ποτέ», σε εικονογράφηση της Στεφανίας Βελδεμίρη στις 12.00 το μεσημέρι.

Η συγγραφέας και η εικονογράφος, με λέξεις και εικόνες, αφηγούνται την τρυφερή ιστορία ενός παιδιού κι ενός λουλουδιού σε μια πολιτεία που δεν έβρεχε ποτέ. Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, την ενηλικίωση και την προσωπική επανάσταση. Για παιδιά ηλικίας από 6 ετών. Η εκδήλωση θα διαρκέσει περίπου μια ώρα. Είσοδος ελεύθερη!

Λόγος

Διάλεξη στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας (Αλεξανδρείας 113, Τηλέφωνο: 2310423133) με θέμα: «Η αυγή της επιστήμης στην Αρχαία Ιωνία: Από τον Ερατοσθένη και τον Αρίσταρχο ως τον Αϊνστάιν» θα δώσει ο καθηγητής στον Τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων ΑΠΘ Χρήστος Ελευθεριάδης.

Στο πλαίσιό της θα αναφερθούν οι πρώτες αναλαμπές της επιστήμης στα θέματα κατανοήσεως της φύσεως και του Κόσμου στην Αρχαία Ιωνία και θα εξηγηθούν οι πραγματικά θαυμαστές επιστημονικές προσεγγίσεις του Ερατοσθένη και του Αρίσταρχου στη μέτρηση των διαστάσεων της Γης και των διαστάσεων και αποστάσεων της Σελήνης και του Ήλιου. Μετά την διάλεξη θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας του Ομίλου.

-Το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης (ΕΛΙΝΕΚΑ), το Myportal.gr και το «Πολιτικό Ημερολόγιο-Ατζέντα Θεσσαλονίκης» μας προσκαλούν στο «1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης» το οποίο θα γίνει σήμερα στις 10.30 το πρωί στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

διοργανώνει σε συνεργασία με τoν μη κερδοσκοπικό θεατρικό σύλλογο  ΟmΑ

 την  θεατρική παράσταση «ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ» της Άντας Τσεσμελή Edwards

παραγωγή ΟΜΑ Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018  και ώρα 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο  «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1). Είσοδος ελεύθερη.

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: ΜΟΝΟ ελαιόλαδο και όσπρια  για τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Θεσσαλονίκης.

Φέτος το Ολύμπιον γιορτάζει τα 20 χρόνια του και αν γεννήθηκες το 1998 τότε έχεις ελεύθερη είσοδο στις προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Ολύμπιον!

Η προσφορά ισχύει για τις προβολές στις αίθουσες του Ολύμπιον και της Αποθήκης 1, καθώς και για τις προβολές της Ταινιοθήκης.

Δεν ισχύει κατά την περίοδο των 2 φεστιβάλ, για ειδικές προβολές και εκδηλώσεις τρίτων. Απαραίτητη η έκδοση μηδενικού εισιτηρίου με την επίδειξη αστυνομικής του ταυτότητας.

-To Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με το ΚΑΜ-Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, διοργανώνουν την έκθεση «Περιήγηση στην Τελειότητα» του Ιταλού φωτογράφου Paolo Morello στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Τσιμισκή 11). Διάρκεια: έως 20 Ιανουαρίου 2018. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη 09:00-15:30, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09:00-20:00, Σάββατο 09:30-16:00.

-Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση "Το τέλος της παλιάς μας πόλης. Θεσσαλονίκη 1870-1917" στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης
Στην εξιχνίαση ενός από τα μεγαλύτερα σχήματα Πόντσι στην ιστορία, μια «πυραμίδα» επενδυτών που δρούσε στον τομέα της κάνναβης, προχώρησαν πριν από...
Απάτη «μαμούθ» 645 εκατ. ευρώ στη βιομηχανία κάνναβης