Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…

Μας το ζητήσατε και το ετοιμάσαμε! Οι καιροί είναι δύσκολοι. Τα χρήματα είδος υπό εξαφάνιση για τους περισσότερους. Όμως γιατί να μείνουμε σπίτι; Υπάρχουν προτάσεις εξόδου που δεν έχουν είσοδο ή που είναι δωρεάν. Μερικές από αυτές θα σας τις προτείνουμε καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Επιμέλεια: ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

Βιβλίο

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Φυλετικές θεωρίες στην Ελλάδα -Προσλήψεις και χρήσεις στις επιστήμες, την πολιτική, τη λογοτεχνία και την ιστορία της τέχνης κατά τον 19ο και 20ό αιώνα» (σε Επιστημονική Επιμέλεια.: Έφη Αβδελά,  Δημήτρης Αρβανιτάκης, Ελίζα Άννα Δελβερούδη, Ευγένιος Δ. Ματθιόπουλος, Σωκράτης Πετμεζάς, Τάσος Σακελλαρόπουλος) στις 20.00 στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ (Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη). Θα μιλήσουν ο καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης της Δύσης, Πανεπιστήμιο Κρήτης Ευγένιος Δ. Ματθιόπουλος, η καθηγήτρια Ιστορίας της Μεσαιωνικής Ευρώπης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Ρίκα Μπενβενίστε και ο επίκουρος καθηγητής Ιστορίας Νεοτέρων Χρόνων, ΑΠΘ Λουκιανός Χασιώτης.

 

-Η Έρη Ρίτσου παρουσιάζει στις 19.00 στον ΙΑΝΟ (Αριστοτέλους 7) το βιβλίο της «Ο νεκρός δολοφονήθηκε», εκδόσεις Κέδρος. Θα μιλήσει ο Αντώνης Γιανακός, συγγραφέας.

 

-Οι Εκδόσεις Αρχέτυπο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου τους βιβλίου «EFT-Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης» του Υπάτιου Βαρελά απόψε  στις 8:30 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Αρχέτυπο (Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, Θεσσαλονίκη τηλ. 2310 429200). Για το βιβλίο και τις τεχνικές EFT θα μιλήσει ο συγγραφέας. Ο Υπάτιος Βαρελάς είναι life coach, εξειδικευμένος στο EFT, από τους πρωτοπόρους στην Ελλάδα στον τομέα των τεχνικών προσωπικής αλλαγής και ψυχοσωματικής αποκατάστασης. Το βιβλίο του είναι το πρώτο στα ελληνικά πάνω στο μείζον θέμα της συναισθηματικής απελευθέρωσης.

Ημερίδα με θέμα «Τα μουσεία ως φορείς αλλαγής-ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» θα γίνει σήμερα στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-HELEXPO) από τις 9 έως τις 5. Οι διεθνείς ομιλητές οργανώνουν εργαστήρια αποκλειστικά για επαγγελματίες που εργάζονται σε μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς. Η προ-εγγραφή για τα εργαστήρια είναι απαραίτητη μέσω Eventbrite. Γλώσσα εργασίας για τα εργαστήρια είναι τα αγγλικά και δεν θα υπάρχει διερμηνεία. Για πληροφορίες τηλ. 2310 376 300, εσωτ. 3107, www.britishcouncil.gr, www.mosaiko.gr, www.greekstatemuseum.com.

-Δύο συζητήσεις για το μέλλον της εργασίας και της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος εκδηλώσεων European Week of Regions and Cities (EWRC) από 16.00 έως 20.00 στην  Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης και του δικτύου 100 Ανθεκτικών Πόλεων με την αιγίδα του Committee of the Regions της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημ. Οι ομιλίες θα γίνουν στα Ελληνικά & στα Αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία. Εγγραφή στο: http://bit.ly/2BfREMn .

Για παιδιά

Τα βιβλιοπωλεία ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ και οι εκδόσεις ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ

μας προσκαλούν στην παρουσίαση των παιδικών βιβλίων «Η χιονοκουτάλα»

της Μάρως Παππά και «Άμπα και Λήδα, δυο γάτες σε μια μαγική ιστορία»

της Βασιλικής Μουργελά στις 18.00 στον πολυχώρο Μαλλιάρης Παιδεία «Ανατόλια» (Δημητρίου Γούναρη 39, Καμάρα). Θα ακολουθήσει θεατρική διάδραση  (αφήγηση παραμυθιού, κίνηση, φαντασία και θεατρικό παιχνίδι)

από την ομάδα των συγγραφέων «Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».

-Νέες ιστορίες καθημερινότητας διηγείται ο ζωγράφος Άγγελος Ραζής στην ατομική του έκθεση που εγκαινιάστηκε το Σάββατο στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη(Μοργκεντάου 6, κοντά στη Λεωφόρο Νίκης, τηλ 2310278144).

Ο καταξιωμένος εικαστικός παρουσιάζει εσωτερικά δωματίων, αφήνοντας πάντα ένα παράθυρο ανοικτό στον εξωτερικό κόσμο. Στη ζωγραφική του μικρά, παροπλισμένα καθημερινά αντικείμενα, αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο και αναδεικνύουν μοναδικά το εσωτερικό τους φως. Ο Άγγελος Ραζής σκηνοθετεί τα θέματα της εικόνας του, σκηνογραφεί τις ιστορίες του, απογειώνοντας τις εικαστικές του προτάσεις. Λειτουργεί έως 2/12/2017 τις ώρες: Τρίτη 10:00, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00- 14:30 κ 17:30 - 21:00. Τετάρτη και Σάββατο 10:00 - 16:00.

-Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) φιλοξενεί την περιοδική έκθεση "Θεσσαλονίκης εμπόριον 1870-1970", στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη. Πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό ζωντανεύει την παραγωγική ιστορία του παλαιού εμπορικού κέντρου της πόλης, κατά την περίοδο 1870-1970. Η έκθεση, η οποία βασίστηκε στο ερευνητικό πρόγραμμα που εκπόνησε ο δρ Ευάγγελος Χεκίμογλου, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-17.00, Σάββατο –Κυριακή 10.00-16.00.

 

-«ACTOPOLIS-Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ» είναι ο τίτλος της περιοδεύουσας έκθεσης του Goethe-Institut που έρχεται στη Θεσσαλονίκη στα Παλιά Σφαγεία Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 35). Διάρκεια έως 6/12/2017.  Ώρες λειτουργίας: Σάββατο-Κυριακή: 10:00-18:00, Καθημερινές: 17:00-21:00.  Είσοδος ελεύθερη.

-Τρεις εκθέσεις φιλοξενούνται στους ισάριθμους διακριτούς χώρους που αποτελούν την γκαλερί σύγχρονης τέχνης Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης).

Πρόκειται για : την πρώτη ατομική έκθεση στην Θεσσαλονίκη του γνωστού αθηναίου ζωγράφου Δημήτρη Παπανικολάου, την πρώτη ατομική έκθεση στην Θεσσαλονίκη της νεαρής ζωγράφου Νίνας Παναγοπούλου και την ατομική έκθεση της Θεσσαλονικιάς εικαστικού Νίνας Μιχαηλίδου.

-Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει την έκθεση "Το τέλος της παλιάς μας πόλης. Θεσσαλονίκη 1870-1917" στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ, Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ