24

MAY
2018

Μια βόλτα στο φεγγάρι με τα φτερά της μουσικής

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 1.500 άτομα απόλαυσαν πανσέληνο μετά μουσικής στο Μέγαρο

11 Jul 201717.10

Μια βόλτα στο φεγγάρι με τα φτερά της μουσικής είχαν την ευκαιρία να κάνουν την Κυριακή 9 Ιουλίου, το βράδυ περισσότερα από 1.500 άτομα, που συνέρρευσαν στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Υπό το φως της εντυπωσιακής πανσελήνου του Ιουλίου, της δεύτερης του καλοκαιριού, το πολυπληθές κοινό, αποτελούμενο από άτομα κάθε ηλικίας, αξιοποίησε τη δυνατότητα να ονειροπολήσει και να αναστοχαστεί, να αναμετρηθεί με αναμνήσεις, εμπειρίες και επιθυμίες, αλλά και να ψυχαγωγηθεί, ακούγοντας αγαπημένα τραγούδια, ερμηνευμένα από εμβληματικές φωνές, όπως αυτές της Νανάς Μούσχουρη, του Γρηγόρη Μπιθικώτση, του Φρανκ Σινάτρα και της Έλλα Φιτζέραλντ.

Ξεναγός της νοσταλγικής περιπλάνησης, η οποία διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες, ήταν ο Λευτέρης Κογκαλίδης. Ο δημοφιλής ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος παρουσίασε 50 γνωστές μουσικές συνθέσεις, ελληνικές και ξένες, σχετικές με το φεγγάρι, αξιοποιώντας την προσωπική δισκοθήκη του. Η αναπαραγωγή του προγράμματος είχε τη μορφή νυκτερινής ραδιοφωνικής εκπομπής, ανοικτής στο κοινό, με τον έμπειρο παρουσιαστή να προαναγγέλλει κάθε φορά από μικροφώνου ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία και την ταυτότητα των τραγουδιών.

Η εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε με είσοδο ελεύθερη για το κοινό ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, ήρθε να προστεθεί σε σειρά καλλιτεχνικών δράσεων που προσφέρουν νέα πνοή στον υπαίθριο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και προσδιορίζουν εναλλακτικές συνθήκες ακρόασης. Έτσι, εκατοντάδες άτομα επέλεξαν να καθίσουν οκλαδόν στο γρασίδι ή το δάπεδο, να πλαγιάσουν σε στρώματα, μαξιλάρια και υπνόσακους, να βολευτούν σε σκάλες και σε προεξοχές των παρακείμενων κτηρίων, να παραμένουν όρθια, να ρεμβάζουν από εξώστες ή να περιφέρονται στο χώρο της πλατείας, συνομιλώντας με φίλους και γνωστούς. Την εικόνα συνέθεταν οι αυθόρμητες εκδηλώσεις του κόσμου, όπως αυτές ενός ηλικιωμένου ζευγαριού,  που αποφάσισε να χορέψει cha cha στην πρώτη σειρά των καθισμάτων και καταχειροκροτήθηκε, ή δύο ερωτευμένων νέων, που επιδίδονταν σε φιγούρες βαλς ανταλλάσσοντας τρυφερά φιλιά και προσέλκυαν βλέμματα θαυμασμού.

  Τους θεατές υποδέχτηκε ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, Γιάννης Σφενδόνης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή όλων όσοι οραματίστηκαν την ίδρυση του Μεγάρου Μουσικής πριν από 26 χρόνια και εργάστηκαν με αφοσίωση για την επιτυχία του τελικού στόχου. Στην εκδήλωση παρέστη η διοίκηση του ΟΜΜΘ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ., Νικήτα Μυλόπουλο, όπως επίσης εκπρόσωποι της διοίκησης και μέλη του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ;(0)

Τύπος ΘεσσαλονίκηςΑναβαθμίζεται με €2,3 εκατ. ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων

Πολιτισμός24 May 201812.10

Χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός24 May 201811.30

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…


Θεσσαλονίκη: 2o Φεστιβάλ Ταινιών Select Respect στο Ολύμπιον

Πολιτισμός23 May 201817.50

Για το σεβασμό στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Δωρεάν ξεναγήσεις σε έκθεση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού

Πολιτισμός23 May 201817.30

Στην έκθεση «Στη Δίνη του Μεγάλου Πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Στρατιάς της Ανατολής»


Νέο ΔΣ στο Εθνικό Θέατρο

Πολιτισμός23 May 201817.10

Ποια η σύνθεσή του

Θεσσαλονίκη: Τι ετοιμάζει για το καλοκαίρι το ΚΘΒΕ

Πολιτισμός23 May 201816.23

«Ορέστης» σε περιοδεία, διεθνείς και εγχώριες παραγωγές στο Φεστιβάλ Δάσους, θέατρο στο Βασιλικό, αλλά και εργαστήρι για παιδιά στον προγραμματισμό του

Δωρεάν εκδηλώσεις σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός23 May 201811.30

Προτάσεις εξόδου: Διαβάστε τις δωρεάν εκδηλώσεις της ημέρας…ΜασούτηςΕΛΠΕhemaplexTyposthes.gr - Twitter

Θέατρο ΤΘέατρο ΤTyposthes.gr - Facebook


© 2012 ePublish

Rss | Επικοινωνία