Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Κερδίστε προσκλήσεις για «Burn Baby Burn»!

Διαγωνισμός για τους αναγνώστες του typosthes.gr

Η θεατρική ομάδα ΠΡΟΣΕΧΩΣ SUBWAY, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει από την Παρασκευή 17 Μαρτίου στο Θέατρο Τ, το έργο της Γαλλίδας Carine Lacroix «BURN BABY BURN», μια στατική ιστορία φυγής από μια πραγματικότητα που πνίγει το όνειρο.

Το typosthes.gr είναι χορηγός επικοινωνίας και κάνει διαγωνισμό για 3 διπλές προσκλήσεις για την Κυριακή 26 Μαρτίου (με ώρα έναρξης 19.00) και άλλες 3 διπλές για τις 2/4/2017 (με έναρξη επίσης στις 19.00). Αν θέλετε να τις διεκδικήσετε μπορείτε να στείλετε email στο [email protected] με θέμα ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΟ γράφοντας το ονοματεπώνυμό σας μέχρι και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 24/3/2017 γράφοντας εάν το επιθυμείτε την ημερομηνία που προτιμάτε (δηλ. 26/3 ή 2/4). Οι νικητές θα ειδοποιηθούν.

Η υπόθεση του έργου;

Σε ένα εγκαταλελειμμένο βενζινάδικο στη μέση του πουθενά, συναντιούνται τυχαία δύο σκληρά, αλλά εύθραυστα κορίτσια τύπου Θέλμα και Λουίζ. Βρίσκονται λίγο πριν την ενηλικίωση, λίγο μετά την εφηβεία. Μέσα από τη θυελλώδη σύγκρουσή τους, γεννιέται μια ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στη φιλία και τον έρωτα, ώσπου η άφιξη ενός διανομέα πίτσας δίνει μια εντελώς απροσδόκητη τροπή στα γεγονότα, καθορίζοντας την εξέλιξη της ζωής τους.

Παντρεύοντας την κινηματογραφική αφήγηση με τη θεατρική δράση και την ποιητικότητα με τον σκληρό ρεαλισμό, το BURN BABY BURN μοιάζει με θεατρικό road movie «εν στάσει» που μας μεταφέρει σε ένα σκηνικό αδράνειας, εγκατάλειψης και παρακμής, βγαλμένο από ταινίες του Ταραντίνο και των αδελφών Κοέν. Στοιχεία ταινίας δρόμου έχει, άλλωστε, και η ίδια η ζωή της συγγραφέως που σε ηλικία 10 ετών εγκατέλειψε το Παρίσι με τους γονείς της διασχίζοντας για έναν χρόνο την Ευρώπη με τροχόσπιτο, μια εμπειρία που επηρέασε βαθιά τα ενδιαφέροντα και τη ζωή της.

Το BURN BABY BURN παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, έχοντας γνωρίσει ήδη μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη, στις σκηνές του Studio-Theatre της Comedie Francaise και του Deutsches Theater του Βερολίνου.

Σκηνοθεσία: Παύλος Παναγιωτίδης

Σκηνικά – Κοστούμια: Προσεχώς Subway

Κατασκευή σκηνικού: Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ηχητικό περιβάλλον: Μάριος Αποστολακούλης

Ηλεκτρονική εγκατάσταση: Χρήστος Στεφανίδης

Παραγωγή: Παρέγκλιση

Παίζουν: Στελλίνα Βογιατζή, Δημήτρης Κοΐδης, Χρυσή Μπαχτσεβάνη

Θέατρο Τ, Αλ. Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη

Πρεμιέρα: Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Παραστάσεις: Έως τις 2 Απριλίου, Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 10€ (γενική είσοδος), 8€ (φοιτητών, ανέργων & ατέλειες)

Κρατήσεις θέσεων: 2310 854 333.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιερρακάκης στη Σύνοδο των Πρυτάνεων: Πιστεύουμε στα δημόσια πανεπιστήμια
«Τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά του εξωτερικού» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας
Πιερρακάκης στη Σύνοδο των Πρυτάνεων: Πιστεύουμε στα δημόσια πανεπιστήμια