Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πρώτη ατομική έκθεση του Γιώργου Γεροντίδη

Σε αυτήν ο καλλιτέχνης μεταμορφώνει καθημερινά αντικείμενα, φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους, σε ονειρικά δημιουργήματα

Η γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου παρουσιάζει την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 στις 8.30 το βράδυ την πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Γιώργου Γεροντίδη με τίτλο a poor man’s something.

Σαν ένα σύγχρονο cabinet des curiosités η ατομική έκθεση του Γιώργου Γεροντίδη προκαλεί και διεγείρει τον επισκέπτη. Με φρέσκια και αυθεντική ματιά απέναντι στη σύγχρονη τέχνη τα έργα, παιχνιδιάρικα και σουρεαλιστικά, διαπραγματεύονται και ακροβατούν μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Ο δημιουργός με ταχυδακτυλουργικό τρόπο, μεταμορφώνει καθημερινά αντικείμενα, φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους, σε ονειρικά δημιουργήματα. Σχέδια, πίνακες, γλυπτά, τρισδιάστατες κατασκευές και εγκαταστάσεις συνθέτουν ένα ενιαίο μωσαϊκό, μία ατμόσφαιρα τόσο εξωπραγματική όσο και προκλητική. Ο επισκέπτης νιώθει ως άλλη Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων, περιπλανώμενος σε ένα τρισδιάστατο, τεχνητό περιβάλλον όπου τα όρια μεταξύ πραγματικού και φανταστικού δεν είναι ευδιάκριτα. Η λεπτή γραμμή που χωρίζει, ή μήπως συνδέει τη ζωή από ή με την τέχνη τίθεται και πάλι σε αμφισβήτηση. Ο Γεροντίδης ως σύγχρονος Henry Matisse ή μήπως Joseph Kosuth θέτει το ερώτημα και περιμένει από το θεατή την απάντηση.

Ποιος είναι ο Γιώργος Γεροντίδης

Ο Γιώργος Γεροντίδης σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιλεγμένες εκθέσεις: The Equilibrists, μια συνεργασία του New Museum της Νέας Υόρκης, του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ και του Μουσείου Μπενάκη, Αθήνα, 2016, επιμέλεια: Gary Carrion-Murayari, Helga Christoffersen, Massimiliano Gioni / Island of Absurb, Staedische Gallery, Βρέμη, Γερμανία, 2016, επιμέλεια: Ingmar Lahneman / Το Σώμα και Άλλες Μικρές Ιστορίες, περφόρμανς στις συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη, 2015, επιμέλεια: Δόμνα Γούναρη, Ειρήνη Παπακωνσταντίνου / Μεσογειακό Ταμπεραμέντο Στερεότυπα Τόπων και Άλλοι Μύθοι, 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, 2014, επιμέλεια: Αρετή Λεοπούλου, Θοδωρής Μάρκογλου / OPEN 15 στο πλαίσιο του “rethinking Crisis” όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο συμμετοχής για την έκθεση Art Laguna Prizes, 2013, επιμέλεια: Igor Zanti.

Επιμέλεια έκθεσης: Μαρίνα Αθανασιάδου, ιστορικός τέχνης, μουσειολόγος

Διάρκεια έκθεσης έως τις 12 Μαίου 2017

Zina Athanassiadou Gallery

Π.Π. Γερμανού 5, θεσσαλονίκη / 5, p.p. germanou str., thessaloniki / 546 22 GR

ώρες λειτουργίας: τετ & σαβ: 10:30-14:00 / τρ, πεμ & παρ: 10:30-14:00 & 17:30-21:00

Περισσότερα στο www.zinaathanassiadou.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ