Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Η Μαριέττα Κόντου ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη!

Και συντροφιά θα έχει τον τσαγκαράκο της, τον ήρωα του γνωστού παιδικού της βιβλίου

Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαριέττα Κόντου ανηφορίζει στη Θεσσαλονίκη, για να συναντήσει τους μικρούς της αναγνώστες και να συνομιλήσει μαζί τους σε μια σειρά από εκδηλώσεις από 19 έως 21 Γενάρη.

Αναλυτικά τα σημεία συνάντησης είναι:

-την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017, στις 6:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Νους και Γνώση (Νικολάου Πλαστήρα 9, Χαριλάου)

-την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, στις 6:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Βιβλίο…ιδέες (Στρατηγού Σαράφη 67, Καλαμαριά)

-το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι, στον Παιδικό Ιανό

(Μητροπόλεως 73)

-και το απόγευμα της ίδιας μέρας, στο βιβλιοπωλείο Παραμυθούπολη (Καβάφη 12, Ευκαρπία), στις 6:30 μ.μ.

«Θα έρθετε με παπούτσια, αλλά εκεί ίσως χρειαστεί να τα βγάλετε γιατί θα έχει μπόλικη δουλειά! Τι θα γίνει τελικά; Μήπως θα ράψουμε; Μήπως θα ξηλώσουμε; Είναι τελικά όλα για πέταμα ή μήπως τα μαγικά χεράκια του τσαγκαράκου και των βοηθών του μπορούν, όταν βάζουν κάτι «χρήσιμο και κάτι αγαπημένο» στη βελόνα τους, να τα κάνουν όλα σαν καινούργια; Μήπως τελικά η αγάπη κάνει τα μεγάλα μικρά και τα μικρά μεγάλα;», αναφέρεται σε σημείωμα για τις επισκέψεις της συγγραφέως στη Θεσσαλονίκη.

Για το έργο της

Η Μαριέττα Κόντου μέσα από τα βιβλία της αλλά και με τη δουλειά της ως ψυχολόγου και θεραπεύτριας βοηθάει τους ανθρώπους να ισιώνουν το τιμόνι στα ταξίδια τους και να μπορούν να ταξιδεύουν με όλους τους καιρούς. Α, και να ονειρεύονται. Κυρίως αυτό!

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν το βραβευμένο από τον Ελληνικό Κύκλο Παιδικού Βιβλίου «Τα μαγικά χέρια του τσαγκαράκου» που μας χαρίζει μια μαγική συνταγή για να μην ξεχνάμε και κυρίως να μην… πετάμε, και Ο φίλος μου ο Γκρεγκουάρ, μια ιστορία που μας θυμίζει πως τα πρόβατα δεν είναι μόνο «της μάνας τους καμάρι» ούτε αριθμοί που βοηθούν να μας πάρει ο ύπνος τις άγρυπνες νύχτες. Επίσης, τον Απρίλιο αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο της βιβλίο Φτου ξελύπη, μια ιστορία πείσματος και παιδικής αξιοπρέπειας, με φτερά στην πλάτη και σακίδιο στους ώμους, εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία της μικρής Ysra από τη Συρία.

Το βιβλίο της Μαριέττας Κόντου «Τα μαγικά χέρια του τσαγκαράκου» περιλαμβάνεται στον 6ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Ήρωες και ηρωίδες του χτες και του σήμερα» που διοργανώνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ από τον Οκτώβριο 2016 έως τον Μάιο 2017. Το βιβλίο ανήκει στην ομάδα βιβλίων που πρέπει να διαβάσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ Δημοτικού.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαριέττα Κόντου γεννήθηκε κατακαλόκαιρο του ’72 στην Αθήνα και είναι ακόμη πολύ κοντά στο «τότε»… Ανήκει στη γενιά της «Αθλητικής Κυριακής», του Carnation, του «Λόλα, να ένα μήλο», του φυτολόγιου, των λευκωμάτων με τις αφιερώσεις, των εικόνων της Sarah Kay και των βιβλίων της Πηνελόπης Δέλτα, της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή. Θυμάται ακόμη την ασπρόμαυρη τηλεόραση, τις ελληνικές ταινίες του Σαββατοκύριακου και το Θέατρο της Δευτέρας. Έζησε τις δασείες, τις οξείες, τις περισπωμένες και τις σχολικές ποδιές.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε το μεταπτυχιακό της στη Συστημική Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας και το διδακτορικό της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Για το βιβλίο της Τα μαγικά χέρια του τσαγκαράκου (εκδ. Μεταίχμιο) τιμήθηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Κυκλοφορεί επίσης το Συγγνώμη, μπορώ να πω κάτι; ενώ το παραδοσιακό παραμύθι της Τα λευκά φτερά της Κορακίνας τιμήθηκε με εύφημη μνεία το 2014 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές
Η αμαξοστοιχία IC54 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) παραμένει σταθμευμένη στον Σ.Σ Λειβαδιάς, λόγω πυρκαγιάς πλησίον των γραμμών
Τρένο για Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε γεμάτο επιβάτες - Φωτιά κοντά στις γραμμές