Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ένωση Κεντρώων: «Η κυβέρνηση ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα»

Σχολιάζοντας την αναγγελία επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα» τονίζει η Ένωση Κεντρώων σχολιάζοντας την αναγγελία επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. «Η κυβέρνηση επιπόλαια δηλώνει για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μας πλην Αιγαίου, γιατί είναι σαν να παραχωρεί το Αιγαίο στην Τουρκία ή σαν να φοβάται η Ελλάδα την Τουρκία» σημειώνει η Ένωση Κεντρώων, προσθέτοντας ότι «μια χώρα πρέπει ή να επεκτείνει όλη την ακτογραμμή της ή να προσέχει όταν μιλάει».

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών το κόμμα επισημαίνει πως «ο κ. Καμμένος πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του». «Αν συνεχίζει να στηρίζει Τσίπρα γίνεται συνένοχος στην παραχώρηση της Μακεδονίας. Μόνο αν άρει άμεσα την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση, διατηρεί στοιχειωδώς την σοβαρότητά του. ‘Ολίγον έγκυος’ δεν υπάρχει», αναφέρει, συμπληρώνοντας πως «τον Μάρτιο θα είναι πολύ αργά και θα έχει συντελεστεί το έγκλημα».

Αναφορικά με το θέμα των συντάξεων τέλος η Ένωση Κεντρώων τονίζει σε ανακοίνωσή της πως ακόμη και αν στις 25 Νοεμβρίου αποφασιστεί η μη περικοπή τους, θα έχουμε επώδυνες επιπτώσεις γιατί οι ξένοι θα ζητήσουν και ρήτρα πλεονάσματος και ισοδύναμα. «Μας περιμένουν στην γωνία» εκτιμά, επισημαίνοντας ότι «η υπόθεση αυτή, ήταν μια φθηνή ψηφοθηρία του κ. Τσίπρα, που πρώτα ψήφισε στην Βουλή τις περικοπές και τώρα εκλιπαρεί τους ξένους να μην γίνουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι
Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του...
Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι