Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στ. Θεοδωράκης: «Δεν συμμετέχουμε σε σενάρια στήριξης της κυβέρνησης»

Τι είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Στην πολιτική, όπως και στην υπόλοιπη ζωή, οι λύσεις δεν είναι μόνο καλές ή κακές. 'Ασχημες ή όμορφες. Αναγκαζόμαστε πολλές φορές να κάνουμε και δυσάρεστες επιλογές. Είναι μία συμφωνία που έχει αρκετά σημεία τα οποία θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά», τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είναι μία συμφωνία που έχει αρκετά σημεία τα οποία θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά», διευκρίνισε, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα πρέπει να απελευθερωθεί από το πρόβλημα στα βόρεια σύνορά της και να δώσει την πρέπουσα σημασία στα προβλήματα στα ανατολικά σύνορα.

Ο κ. Θεοδωράκης κατέστησε σαφές, για άλλη μια φορά, ότι στηρίζοντας τη συμφωνία δεν σημαίνει ότι «το Ποτάμι στηρίζει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», αλλά ότι «στηρίζει την πατρίδα» και πρόσθεσε: «Δεν συμμετέχουμε σε σενάρια στήριξης της κυβέρνησης, είτε αυτό αφορά ψήφο εμπιστοσύνης, είτε οτιδήποτε. Αυτό για εμάς δεν υπάρχει. Υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων ότι δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν στηρίζουμε δηλαδή από τη θέση της συμπολίτευσης. Το αν θα συμφωνήσουμε για ένα νομοσχέδιο που αφορά τα κοινωνικά δικαιώματα ή που αφορά ένα θέμα της περιφέρειας ή ένα εθνικό θέμα, αυτό είναι κάτι διαφορετικό και είναι κάτι που πρέπει να συνηθίζουμε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας να το κάνουμε».

Αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, είπε ότι «το κεφάλαιο Καμμένος είναι μια ξεχωριστή υπόθεση. Εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία με τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι δεν πρόκειται να καλύψει κανένα κενό.Το Ποτάμι δεν δίνει δυνάμεις στην κυβέρνηση να συνεχίσει, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Έχουμε ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της προηγούμενης, γιατί δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Όσον αφορά την εκδήλωση που διοργανώνει, σήμερα Τρίτη, η Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού με τον τίτλο «Θέλω την πόλη μου στο κινητό μου», στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 στο Γκάζι, στην οποία συμμετέχει και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Κώστας Μπακογιάννης, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η παρουσία του περιφερειάρχη δεν σημαίνει στήριξη.

«Έχουμε μια καλή επαφή με τον κ. Μπακογιάννη και του έχω πει ότι θα ήθελα να ξέρω το σχέδιό του για την Αθήνα. Όταν λοιπόν ετοιμαστεί, σε γενικές γραμμές το σχέδιο του θα το δούμε, θα συζητήσουμε και θα δούμε αν μπορούμε και εμείς να συνεισφέρουμε με πρόσωπα και με ιδέες», είπε σχετικά και ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι δεν υποστηρίζει κόμματα, υποστηρίζει δημάρχους. Δηλαδή, μπορεί σε έναν δήμο να υποστηρίξουμε κάποιον που να προέρχεται από την κεντροδεξιά, σε μια άλλη περιοχή έναν δήμαρχο που προέρχεται από την κεντροαριστερά. Να είναι ΣΥΡΙΖΑ, να είναι κομμουνιστής, να είναι δεξιός. Δεν μας αφορά αυτό. Μας αφορά το στίγμα τους στην πόλη και νομίζω ότι έτσι θα πρέπει να σκέφτονται τα κόμματα. Δεν υποστηρίζουμε κομματικούς εγκάθετους στις πόλεις και τις περιφέρειες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη
Επιστημονική εκδήλωση για τη φαρμακευτική κάνναβη θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Θεσσαλονίκη: Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου με κάνναβη