Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση στην Πρεσβεία του Καναδά

Την ευθύνη ανέλαβε ο Ρουβίκωνας ...

To υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κτήριο της Πρεσβείας του Καναδά και που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

"Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις της χώρας μας με τον Καναδά, αλλά ούτε τους δεσμούς διαχρονικής φιλίας μεταξύ των λαών μας", αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: "οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να ταυτοποιηθούν, να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης".

Σημειώνεται ότι η συλλογικότητα "Ρουβίκωνας" με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην πρεσβεία του Καναδά.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου δέκα άτομα επιτέθηκαν, λίγο μετά τις 6:00 τα ξημερώματα, στην πρεσβεία που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έσπασαν με βαριοπούλες την τζαμαρία, πέταξαν μπογιές, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου, το οποίο, όμως, αφέθηκε αργότερα ελεύθερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ