Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών

Μετά τη διαρροή πληροφοριών για τον τρόπο διάθεσής τους

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα μπαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της διαρροής πληροφοριών για τον τρόπο διάθεσης μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει η Ασφάλεια Αττικής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν από τη διαρροή των πληροφοριών διαπράχθηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα στάθηκε η δημοσιoποίηση στον ηλεκτρονικό Τύπο πληροφοριών που φέρονται να περιέχονταν σε σφραγισμένο φάκελος που μετέφερε ο διπλωματικός υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και ανοίχθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με τα επίμαχα δημοσιεύματα ο φάκελος περιείχε τρεις κωδικούς με το συνολικό ποσό που διατέθηκε να φτάνει το 1 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται υπήρχαν πληροφορίες για τη διάθεση των κονδυλίων σε ΜΜΕ στα Βαλκάνια αλλά και τη στήριξη Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελική έρευνα θα αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τη διαρροή των εν λόγω πληροφοριών και όχι για τον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων του ΥΠΕΞ.

Πηγή: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη