Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στα ροζ «ντύνονται» κτίρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού

Παρούσα δηλώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού συμμετέχοντας στο πρόγραμμα φωταγώγησης σημαντικών κτιρίων σε ροζ χρώμα, με στόχο την ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης για την πρόληψη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1992 μέχρι σήμερα έχουν φωταγωγηθεί χιλιάδες κτίρια-ορόσημα και μνημεία παγκόσμιας σημασίας σε πολλές χώρες μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι «Η πρόληψη σώζει ζωές».

Για 7η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, μεταξύ άλλων δράσεών του, φωτίζει συμβολικά κτίρια της πόλης. Έτσι στις 17 Οκτωβρίου από τις 7 μ.μ έως τις 11 μ.μ. το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, θα φωταγωγηθεί με ροζ χρώμα.

Παράλληλα, μέλη και εθελοντές του συλλόγου θα ενημερώσουν και θα μοιράσουν το γνωστό σε όλους «ροζ κορδελάκι» αλλά και έντυπο ενημερωτικό υλικό για τον καρκίνο του μαστού. Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την 5η Υ.Π.Ε προγραμματίζουν μια σειρά δράσεων αφιερωμένες στην πρόληψη και την προαγωγή υγείας για τους πολίτες. Έτσι από τις 6 έως και τις 21 Δεκεμβρίου Κινητές Μονάδες Υγείας θα βρίσκονται στην είσοδο της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιώντας δωρεάν εξετάσεις και εξετάσεις μαστογραφίας. Το αναλυτικό πρόγραμμα των συγκεκριμένων δράσεων πρόκειται να δημοσιευθεί το προσεχές διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόστολος Τζιτζικώστας: Τον άλλο μήνα οι ανακοινώσεις για την ανάπλαση της ΔΕΘ
«Τον άλλο μήνα θα έχουμε και τις σχετικές πολύ ευχάριστες ανακοινώσεις» δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Απόστολος Τζιτζικώστας: Τον άλλο μήνα οι ανακοινώσεις για την ανάπλαση της ΔΕΘ
Θεσσαλονίκη: Με αύξηση - ρεκόρ σε θεατές και επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 26ο ΦΝΘ
Φέτος πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 300 προβολές σε φυσικούς χώρους και προβλήθηκαν 250 ντοκιμαντέρ μεγάλου και μικρού μήκους
Θεσσαλονίκη: Με αύξηση - ρεκόρ σε θεατές και επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 26ο ΦΝΘ