Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Β. Λεβέντης: «Στις επόμενες εκλογές θα πάρουμε διπλάσιο ποσοστό από το 2015»

«Αποστάτης όποιος φεύγει και παίρνει την έδρα που δεν του ανήκει», τόνισε

Ιδιαίτερα επικριτικός παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στο θέμα των αποχωρήσεων των βουλευτών από το κόμμα του. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι όποιος φεύγει και παίρνει την έδρα που δεν του ανήκει και την πάει σε άλλο κόμμα, όταν μάλιστα έχει εκλεγεί με λίστα, θεωρείται αποστάτης.

«Ο λαός ξέρει ποιοι είναι αυτοί που πρόδωσαν το κόμμα και θα τους τιμωρήσει αυστηρά στις εκλογές», πρόσθεσε. Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης σημείωσε ότι η πολιτική δεν είναι ποδόσφαιρο να αλλάζεις φανέλα όποτε θέλεις, ενώ προέβλεψε ότι οι τέσσερις βουλευτές που έφυγαν από την Ένωση Κεντρώων δεν θα έχουν καμία τύχη στις επόμενες εκλογές.

Για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι η Ένωση Κεντρώων θα λάβει τουλάχιστον διπλάσιο ποσοστό από εκείνο του 2015 και κατηγόρησε όσους χρησιμοποιούν τις δημοσκοπήσεις για να βλάψουν άλλα κόμματα. Μάλιστα, επανέλαβε την θέση του, ότι θα σεβαστεί οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα ακόμη και αν αυτό είναι αρνητικό, τόνισε όμως με νόημα: «Πού θα βρει ο λαός τέτοιο θηρίο σαν τον Λεβέντη που να υπερασπίζεται την Μακεδονία και τους αδύναμους; Όλοι οι άλλοι είναι φάβες».

Αναφορικά με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας για την συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης άσκησε σκληρή κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας πως «η ΝΔ διαφωνεί με την γλώσσα και την εθνότητα, αλλά δίνει το όνομα της Μακεδονίας. Αυτό και μόνο είναι προδοσία».

Επιπλέον, ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε και τους ΑΝΕΛ για την στάση που τήρησαν στην πρόσφατη πρόταση μομφής της ΝΔ, γιατί εάν ήθελαν έριχναν την Κυβέρνηση και η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα είχε υπογραφεί από τους κυρίους Τσίπρα και Κοτζιά.

Τέλος, όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Λεβέντης δήλωσε με έμφαση ότι θα συνεργαστεί με το κόμμα εκείνο που θα κάνει αποδεκτά τα 11 σημεία του κόμματος και απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την ΝΔ, γιατί όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης θα αλλάξει αμέσως, εάν εκλεγεί, τον εκλογικό νόμο και θα επαναφέρει την απλή αναλογική.

Το θέμα αυτό αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Ένωση Κεντρώων τονίζοντας με δεικτικό τρόπο ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να γίνει «τσόντα» κανενός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία
Έργα αποκατάστασης ύψους 1,4 δισ. ευρώ ξεκινoύν το καλοκαίρι στη Θεσσαλία μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel
Ταχιάος: Το καλοκαίρι ξεκινούν έργα αποκατάστασης 1,4 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία
Ανδρουλάκης: Να αναπτυχθεί σωστά το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης
Σε συνάντηση με τη δήμαρχο Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, συζήτησαν για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης.
Ανδρουλάκης: Να αναπτυχθεί σωστά το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης