Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ολιγωρία του υπ. Παιδείας για τους μαθητές των Εσπερινών καταγγέλλει η ΝΔ

Κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου

Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, σχετικά με σχετικά με τη λειτουργία του Εσπερινού Λυκείου κατέθεσαν η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. Νίκης Κεραμέως και οι αναπληρωτές τομεάρχες του κόμματος, Γιάννης Ανδριανός, Μαρία Αντωνίου και Χρήστος Κέλλας.

Οι βουλευτές καταγγέλλουν ότι «η αντιστοίχιση του Εσπερινού με το Ημερήσιο Λύκειο, που θεσμοθετήθηκε με το ν. 4547/2018, αποδεικνύεται μερική και πρόχειρη στην πράξη, καθώς η μείωση των ετών φοίτησης στα εσπερινά λύκεια από τέσσερα σε τρία έτη, δεν συνοδεύεται από σχετική πρόβλεψη για αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας από 5 ώρες ημερησίως σε 7 ώρες, όπως συμβαίνει στα ημερήσια λύκεια».

Ως εκ τούτου, όπως αναφέρουν, στο σύνολο της τριετίας θα πρέπει να καλυφθεί η ίδια ύλη, αλλά σε χρόνο διδασκαλίας κατά πολύ μειωμένο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους βουλευτές, παρά το γεγονός ότι δίνεται στους αποφοίτους των Εσπερινών Λυκείων δικαίωμα πρόσβασης στην Ανώτατη εκπαίδευση, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ενημέρωση για τη σχετική δυνατότητα του μαθητή που μετεγγράφεται στη Β’ τάξη εσπερινού λυκείου για το σχολικό έτος 2018-2019.

Οι ερωτώντες βουλευτές σημειώνουν πως οι μαθητές των Εσπερινών βρίσκονται «στο έλεος της ολιγωρίας του υπουργείου Παιδείας» και ζητούν από τον κ. Γαβρογλου να διευκρινίσει «πώς σχεδιάζει να καλυφθεί η διδακτέα ύλη στα εσπερινά λύκεια και πότε σκοπεύει να ενημερώσει τους μαθητές της Β’ τάξης Εσπερινών σχετικά με τις δυνατότητες και τους όρους με τους οποίους θα μπορούν να εισαχθούν στην ανώτατη εκπαίδευση».

Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Είπε ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας - Αντιπαράθεση μέχρι τα ξημερώματα στη Βουλή
Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει