Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΣΥΡΙΖΑ για πτώση ανεργίας: Ένδειξη ότι η χώρα έχει αλλάξει σελίδα

Για πρώτη φορά κάτω του 20%

«Η πτώση της ανεργίας κάτω από το ποσοστό του 20%, για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια, αποτελεί την πιο ισχυρή ένδειξη ότι η χώρα έχει αλλάξει σελίδα οριστικά και αμετάκλητα», επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρει ότι «σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό της ανεργίας για τον μήνα Μάιο προσδιορίστηκε στο 19,5%» και υπογραμμίζει: «Η εξέλιξη αυτή επικυρώνει τη σκληρή και μεθοδική δουλειά που έχει γίνει από την κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ανεργίας, την οποία παρέλαβε στο 26%, όταν ανέλαβε τα καθήκοντα της τον Ιανουάριο του 2015. Υπενθυμίζεται δε, πως το 2013 η ανεργία είχε υπερβεί το 27%.

Η εξέλιξη αυτή, βεβαίως, δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Το επόμενο διάστημα οι προσπάθειες για την αύξηση της απασχόλησης και για τη δημιουργία ακόμα περισσότερων θέσεων πλήρους απασχόλησης θα ενταθούν. Επιπλέον, η επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, αλλά και η αύξηση του κατώτατου μισθού, θα συνδράμουν αποφασιστικά στη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστίνα Μπόμπα: Χωρίς μαγιό σε παραλία – Η απάντηση σε αρνητικά σχόλια (ΦΩΤΟ)
«Μήπως να απενοχοποιήσουμε λίγο το γυμνό και τις σεμνοτυφίες και να ασχολούμασταν περισσότερο με τα ταμπού και τις προκαταλήψεις;»
Χριστίνα Μπόμπα: Χωρίς μαγιό σε παραλία – Η απάντηση σε αρνητικά σχόλια (ΦΩΤΟ)
Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς – Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν
Τι είπε σχετικά με την πορεία του στη σκηνοθεσία, την οικογένειά του και όσα τον προβληματίζουν στην ελληνική κοινωνία
Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς – Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν