Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θύελλα αντιδράσεων για την πρόσκληση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Η Αντιπολίτευση εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού για την πρόσκληση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

«Πυρ ομαδόν» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης με αφορμή την επικείμενη πρόσκληση για ένταξη που λάβει η ΠΓΔΜ για το ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι «σήμερα στις Βρυξέλλες, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος ανοίγουν στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων την πόρτα της ένταξης στο ΝΑΤΟ και παραδίδουν έτσι το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο που είχε η Ελλάδα και αποτελούσε την εθνική γραμμή των τελευταίων 27 ετών», αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, πρόσθεσε, «έχουν βαρύτατες ευθύνες για τα τετελεσμένα που δημιουργούν» και όπως είπε, «σύντομα θα κριθούν και για αυτό από τον ελληνικό λαό».

Ανάρτηση της Φ. Γεννηματά για την πρόσκληση της ΠΓΔΜ

H επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με ανάρτηση στα social media, επανέλαβε την έκκλησή της να μη δοθεί πρόσκληση ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ μέχρι να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει ανάλάβει η γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα η κ. Γεννηματά ανέφερε: «Επαναλαμβάνω την ύστατη αυτή ώρα την έκκλησή μου. Να μην υπάρξει πρόσκληση στα Σκόπια τώρα και πριν ολοκληρώσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Μην παραδώσει η χώρα μας όλα τα ατού και βρεθούμε μπροστά σε τετελεσμένα».

Δ. Κουτσούμπας: «Θα επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες μας»

Το ΚΚΕ μέσω του γ.γ της ΚΕ του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα υποστήριξε ότι «η Σύνοδος του ΝΑΤΟ θα επιβεβαιώσει τις ανησυχίες που επανειλημμένα έχει εκφράσει το ΚΚΕ για μεγαλύτερη εμπλοκή αυτού του διεθνούς μηχανισμού τρομοκρατίας των λαών, πολεμικών εμπλοκών και επεμβάσεων και την εμπλοκή της Ελλάδας σε διαδικασίες που θα πλήξουν και το ζήτημα που αφορά τα προσφυγικά ρεύματα, στο Αιγαίο, στα νησιά μας, στην Ελλάδα».

Ένωση Κεντρώων: «Tη μέθοδο fast track επιλέγει η κυβέρνηση»

Η Ένωση Κεντρώων, χαρακτηρίζει «αφερέγγυο» τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την πρόσκληση ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. «Ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει στον κ. Λεβέντη, σε πρόσφατη τηλεφωνική τους επικοινωνία, ότι πρώτα τα Σκόπια θα έκαναν δημοψήφισμα και θα άλλαζαν το Σύνταγμά τους και μετά θα τους δίναμε πρόσκληση για το ΝΑΤΟ. Λυπούμαστε που ο πρωθυπουργός είναι εντελώς αφερέγγυος, αφού τους βάζουμε στο ΝΑΤΟ πριν αυτοί κάνουν το παραμικρό. Τελικά, η κυβέρνηση επιλέγει τη μέθοδο του Fast Track για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα…» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ίλον Μασκ εξηγεί γιατί παίρνει κεταμίνη – Πού υποστηρίζει ότι τον βοηθάει
«Υπάρχουν φορές που έχω κατά κάποιο τρόπο… μια αρνητική χημική κατάσταση στον εγκέφαλό μου, όπως η κατάθλιψη, υποθέτω»
Ο Ίλον Μασκ εξηγεί γιατί παίρνει κεταμίνη – Πού υποστηρίζει ότι τον βοηθάει