Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία ζήτησε η ΝΔ

Κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής το αίτημα της ΝΔ

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα την Οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση, ζητάει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αίτημά του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης, γνωστοποίησε στους εκπροσώπους των κομμάτων την πρόθεση της κυβέρνησης να υπάρξει ενημέρωση της Ολομέλειας από τον πρωθυπουργό, σχετικά με τη Συμφωνία του Eurogroup.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αποσαφηνιστεί ποιες κοινοβουλευτικές διαδικασίες θα ακολουθηθούν. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να υπάρξει αντιπαράθεση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, προκειμένου να φέρουν στην επιφάνεια τα «γκρίζα» σημεία της συμφωνίας για το χρέος, αλλά και να παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ μέρος του προγράμματος του για τη μεταμνημονιακή εποχή της Ελλάδας.

Το σχόλιο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το αίτημα της ΝΔ έγινε από το Ζάππειο, μιλώντας για καλοδεχούμενο αίτημα και λέγοντας ότι είναι προς το συμφέρον την κυβέρνησης «να μιλάμε κάθε μέρα για την οικονομία» μετά τη συμφωνία στο Eurogroup για το χρέος και τη θετική εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών.

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απολογηθεί για τα δεινά που έφερε στους πολίτες»

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι κατέφυγε σε ψέματα για να κρατηθεί για ακόμη μερικούς μήνες στην εξουσία και προχώρησε σε «άκρως προκλητικά κυβερνητικά πανηγύρια για τη δήθεν ολοκλήρωση του αχρείαστου τρίτου μνημονίου», που όμως κράτησαν λίγο.

Όπως επισημαίνει, η παραμονή της κυβέρνησης αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιζήμια για τους Έλληνες, «ναρκοθετεί και υπονομεύει την εθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας, κυρίως μέσα τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και την αποδοχή πολύ υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060».

«Η περίφημη «καθαρή έξοδος» δεν είναι τίποτα περισσότερο από την «καθαρή είσοδο» στο τέταρτο μνημόνιο, που από καιρό προειδοποιεί η Νέα Δημοκρατία ότι βρίσκεται προ των πυλών. Ένα ιδιότυπο μνημόνιο, που περιλαμβάνει μόνο νέα μέτρα που θα κληθούν οι πολίτες και πάλι να πληρώσουν, αλλά δεν περιλαμβάνει χρηματοδότηση» τονίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει πως δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να κρύβεται άλλο πίσω από επικοινωνιακές φιέστες.

Αναπτύσσοντας τους λόγους, για τους οποίους ζητεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες για τις νέες περικοπές που έρχονται σε λίγους μήνες, σε συντάξεις, επιδόματα, μισθούς και αφορολόγητο. Επίσης, να ενημερώσει για τα επιπλέον μέτρα, ύψους 5,1 δισ. ευρώ, για την πενιχρή ρύθμιση που ο ίδιος έφερε για το χρέος, «ρύθμιση που απέχει πολύ όχι μόνο από τις προσδοκίες που ο ίδιος είχε καλλιεργήσει, αλλά και από τις δεσμεύσεις που είχε εξασφαλίσει η Ελλάδα από τους εταίρους της από το 2012».

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απολογηθεί για τα δεινά που οι πολιτικές του επιλογές έφεραν στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά και τους περιορισμούς που δημιουργεί στις επόμενες κυβερνήσεις» καταλήγει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»