Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τζιτζικώστας: Μακεδονικά προϊόντα σημαίνει αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα

"Εθνικός εφιάλτης για τις επιχειρήσεις ο όρος "Μακεδονικός"" επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Στον κίνδυνο η χρήση του όρου «μακεδονικός» για τα εμπορικά σήματα και τις επωνυμίες των εταιρειών να εξελιχθεί σε εθνικό επιχειρηματικό εφιάλτη αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε στο 6ο Export-Summit, που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος με θέμα την ψηφιακή εποχή στις επιχειρήσεις.

«Η Κυβέρνηση ήρθε να προσθέσει ένα ακόμη πρόβλημα στην ελληνική οικονομία και το επιχειρείν, καθώς η χρήση του όρου ‘μακεδονικός’ μπορεί να εξελιχθεί και σε εθνικό επιχειρηματικό εφιάλτη, για τις εμπορικές ονομασίες, τα σήματα και τις επωνυμίες των επιχειρήσεων», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος προς όλους. Θα συνεχίσουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σταθερά και αταλάντευτα την πορεία μας μπροστά. Δεν θα σταματήσουμε μπροστά σε κανένα εμπόδιο προκειμένου να προβάλουμε σε όλο τον κόσμο τη Μακεδονία, τον τουρισμό μας, τη Μακεδονική Κουζίνα, τις επιχειρήσεις της Μακεδονίας, τα μακεδονικά προϊόντα. Γιατί μακεδονικά προϊόντα σημαίνει, μόνο και αποκλειστικά, ελληνικά προϊόντα».

Ο κ. Τζιτζικώστας στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στη σημασία των εξαγωγών, που όπως είπε αποτελούν την αιχμή της ελληνικής οικονομίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, ενώ χαρακτήρισε κορυφαία προτεραιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τον ιδιωτικό τομέα, την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια. Επίσης επισήμανε ότι η Κεντρική Μακεδονία είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας σε εξαγωγές αγροτοδιατροφικών προϊόντων, ότι ανακηρύχτηκε από το Ευρωκοινοβούλιο και την Κομισιόν «Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης» για το 2018 και ότι στη Βόρεια Ελλάδα εκτελείται το 70% της οδικής μεταφορικής δραστηριότητας της χώρας.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα και τις δράσεις της  Περιφέρειας για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, των εξαγωγών και των τοπικών επιχειρήσεων. «Πριν ένα χρόνο παραδώσαμε τον ανισόπεδο κόμβο Κ16 στη Λαχαναγορά, που αποτελεί το μεγαλύτερο έργο για τις μεταφορές και τις μετακινήσεις στον τόπο μας. Επιπλέον χρηματοδοτούμε τη σύνδεση του Λιμένα Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό μας δίκτυο. Την επόμενη εβδομάδα διοργανώνουμε από κοινού με το CERN την ενημερωτική εκδήλωση που σηματοδοτεί και την έναρξη της συμμετοχής των επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και τους διαγωνισμούς του CERN. Παράλληλα προχωρήσαμε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις στην ίδια την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να γίνουμε ακόμα πιο φιλικοί στις επιχειρήσεις και ελκυστικοί στους επενδυτές: καταργήσαμε την ‘πολιτική υπογραφή’ στο 90% των διοικητικών πράξεων, εισάγουμε παντού τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και τις νέες τεχνολογίες με τελικό στόχο να καταργήσουμε πλήρως τα γκισέ. Δημιουργήσαμε την πρώτη one stop shop υπηρεσία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, την Αυτοτελή Διεύθυνση για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία», τόνισε στην παρέμβασή του ο κ. Τζιτζικώστας.

«Τέλος, ανοίγουμε άμεσα προσκλήσεις στο ΕΣΠΑ, ύψους 130 εκ. ευρώ για την επιχειρηματικότητα, τα επενδυτικά σχέδια αύξησης της παραγωγικότητας, την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και τον ψηφιακό μετασχηματισμό», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά
Η δημοτική αρχή πρόσφερε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ επίσης, μοιράστηκαν εκατοντάδες...
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά